‘Yılın en sıcak günü’ iddiası asılsız

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürü Necip Duman, Türkiye'de bugün yılın en sıcak gününün yaşanacağı iddiasının asılsız olduğunu, Antalya'da mevsim normallerinin altında bir sıcaklık kaydedildiğini söyledi.

29 Ağustos 2013 Perşembe 16:05
‘Yılın en sıcak günü’ iddiası asılsız
Yaklaşık 2 gündür Türkiye'de çarşambanın en sıcak gün olacağı iddialarının aksine, bugün mevsim normallerinin altında sıcaklık yaşanıyor. Antalya'da haberlerden etkilenen vatandaşlar, 'daha serin olur' düşüncesiyle kahvaltısını Konyaaltı sahilinde yapmayı tercih etti. Turistler ve tatilciler de güneş ve denizin keyfini çıkarmaya devam etti.

Önceki yıllarda Ağustos ayının normal sıcaklığının ortalama 34 derece olarak ölçüldüğünü söyleyen Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, söylentilerin aksine bugün 31 derece ortalama sıcaklık bulunduğunu, önümüzdeki 3 gün boyunca da bu sıcaklıklarda değişme beklemediklerini açıkladı.

Necip Duman, "Vatandaşlarımıza, Meteoroloji Müdürlüğü kaynaklı olmayan haberlere itibar etmemeleri çağrısında bulunuyoruz. Bugün mevsim normallerinde seyreden bir hava var. Son iki- üç günden beri de aynı derecede normal bir sıcaklık akışı oldu. Değişik bir hava sıcaklığı beklemiyoruz. Bugün ölçülen sıcaklık saat 13.50 itibarıyla 31 derece. Nem ise yüzde 70 dolayında. Bugün maksimum 34 dereceye çıkabilir. 47 derece gibi bir ısı asla beklemiyoruz. Bu açıklamayı da biz yapmadık" diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.08.2013 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.