Kemoterapi hastaları konsere hazırlanıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gönüllüler, kemoterapi hastaları ve yakınları, hemşireler ile hastane personelinden oluşan yaklaşık 20 kişilik koro, kasım ayında verecekleri konsere hazırlanıyor.

13 Eylül 2013 Cuma 15:42
Kemoterapi hastaları konsere hazırlanıyor
Ressam Cengiz Erdoğan tarafından oluşturulan koro, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium’da 26 Kasım’da verilecek konser için hazırlıklarını sürdürüyor.

Sanatsal etkinliklerin hastaların yaşam kalitesini olumlu etkilediğini belirten AÜ Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Bozcuk, "Bu etkinlikler hastalarımızın yaşam kalitesini artırıyor, mutlu ediyor. Hastaların yaşam kalitesine müzik olumlu etki ediyor. Bunu bilimsel çalışmalar da gösteriyor. Hasta kolundaki kemoterapi setiyle bu etkinliklerin içine katılabiliyor, bu etkinlikler onları mutlu ediyor" dedi.

AÜ Hastanesi’nde kanser tedavisi gören hastaların müzikle moral bulduğunu ifade eden Hastane Başmüdürü Mehmet Bircan Güleç de koro çalışmalarının üç aydır sürdüğü bilgisini verdi. Hastaların mutlu olmasının hastane yönetimi olarak kendilerini de mutlu ettiğini belirten Başmüdür Güleç, AÜ Hastanesi’nin birçok başarılı ve örnek tedavi hizmeti verdiğini, koro çalışmasının da bunlardan biri olduğunu söyledi. 

Son Güncelleme: 13.09.2013 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.