Engelliler yolda kalmayacak

Muratpaşa Belediyesi tarafından kentin 3 ayrı noktasına konumlandırılan 'Elektrikli akülü tekerlekli sandalye şarj dolum istasyonları' basına tanıtıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in katıldığı tanıtımda, tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşlar da yer aldı.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:45
Engelliler yolda kalmayacak
Bugün itibariyle faaliyete geçirilen 3 ayrı istasyon olduğunu söyleyen Evcilmen, “Aydın Kanza Parkı, Ordu Evi Karşısı ve Muratpaşa Belediyesi önü aktif olarak çalışıyor. İstasyonlarda aynı anda 3 akülü tekerlekli sandalye şarj edilebiliyor. 4'üncü istasyon için yer ve doğru konum arayışımız sürüyor. İlk etapta 4 istasyon kurduk. İhtiyaca göre neden bir 4 daha olmasın" dedi.

İstasyonların maliyeti hakkında bilgi vermeyen Evcilmen, “Bu proje Türkiye'de ilk. Bundan sonra yaygınlaşacaktır, buna eminim. Akülü tekerlekli sandalyeler, onların günlük yaşantıları için son derece önemli bir araç. Fakat sosyal hayatta kalabilmeleri için bu tür noktalar çok önemli. 'Şarjım bitiyor eve dönmem lazım' düşüncesini yok ettiğimize inanıyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.08.2013 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.