Elmalı Devlet Hastanesi'nde göz kapağı estetik ameliyatları başladı

Yaşa bağlı oluşan göz kapaklarındaki sarkmaların, Elmalı Devlet Hastanesi'nde göz kapağı estetik ameliyatıyla düzeltildiği bildirildi. Elmalı Devlet Hastanesi'nde, göz kapağı estetiği ameliyatları Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Çağla Çilem Han tarafından yaklaşık 6 aydır yapılabiliyor.

15 Mart 2024 Cuma 12:17
Elmalı Devlet Hastanesi'nde göz kapağı estetik ameliyatları başladı

ANTALYA (İHA) -
Göz kapağı estetiği ameliyatları hakkında açıklamada bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Çağla Çilem Han, "Yaşa bağlı olarak göz kapaklarımızda sarkma meydana gelmektedir. Üst göz kapağı, genellikle yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü bölgelerden birisidir. Yaş ilerledikçe ciltteki sarkmalar ve göz kapağındaki torbalanmalar belirginleşmektedir. Bu durum estetik açıdan kişiyi son derece rahatsız etmekte, daha yaşlı ve yorgun göstermektedir. Ayrıca, üst göz kapaklarındaki sarkma, hastaların görüş alanını daralttığı için fonksiyonel açıdan da zorluk oluşturmaktadır. Üst ve alt göz kapağı estetiği, kaş kaldırma gibi cerrahi operasyonlar bu sorunları gidererek daha genç ve canlı bir görünüm elde etmenizi sağlar" dedi.

"1-2 saatlik bir ameliyat"
Göz kapağı estetiğinde uygulanan cerrahi yönteme Blefaroplasti adı verildiğini belirten Han, "Bu işlem ile üst göz kapaklarında sarkma, alt göz kapaklarında torbalanma ve sarkma, kaş düşüklüğü, üst göz kapaklarında kaslardaki zayıflamaya bağlı düşüklük, alt göz kapaklarında içe ve dışa dönme gibi durumlar düzeltilebilmektedir. Cerrahi işlem ile bollaşmış olan cilt toparlanır ve yağ torbaları alınır. Kaş düşüklüğü düzeltilir. Bu ameliyatların birçoğu lokal anestezi altında yapıldığı için hastanın hastanede yatış ve iyileşme süresi de kısa olur. Göz kapağı estetiği ameliyatı ortalama 1 ya da 2 saat kadar sürer ve ameliyattan sonra hastanede kalmanıza gerek yoktur. Uygulanan cerrahi operasyondan sonra gözleriniz açık olur ve dikişler de 1 hafta sonra alınabilir. Göz kapaklarınızda yaklaşık 1 ay sonra yüzde 60-70 oranında iyileşme gerçekleşir. Cilt ve cilt altı dokularının tam elastikiyetini kazanması ise 6 ayı bulabilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.