Dişçilik öğrencileri önlük giydi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

13 Şubat 2016 Cumartesi 11:50
Dişçilik öğrencileri önlük giydi


AÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er'in ev sahipliğini yaptığı törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız, Kumluca Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Üstünel, akademik ve idari çalışanların yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.



Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er, törende dönem 3, 2 ve 1 öğrencilerin önlük giyeceğini söyledi. Dönem 3 ve 2 öğrencileri için çeşitli nedenlerden dolayı gecikmeli tören düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Er, "Tören için hazırlıkları tamamladığımız bir yılda, Soma'daki maden faciası yaşandığı ve ulus olarak büyük yaslar içinde olduğumuz günlerde erteleme kararı almıştık" diye konuştu.



Diş Hekimliği Fakültesi'nin, üniversitenin en yeni fakültelerinden olduğunu, 30 Ekim 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Er, "Rektörlerimizin desteği, idareci ve akademisyen arkadaşlarımızın gerçekleştirmiş olduğu özverili çalışmalar neticesinde, 10 Mayıs 2012 tarihinde fakültemizin ileri teknolojiye sahip tedavi klinikleri hizmete açıldı" dedi.



60 BİN ÖĞRENCİ


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar ise AÜ'de 60 binin üzerinde öğrenciye yaklaşık 1250 öğretim üyesi ile en iyi ve kaliteli eğitimi vermeye çalıştıklarını söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi'nde dinamik, aktif ve genç bir öğretim üyesi grubunun görev yaptığını ifade eden Prof. Dr. Gürpınar, "Sevgili öğrenciler, saflık temizlik, iyilik anlamı taşıyan beyaz önlüklerinizi bugün giyerek mesleğin önemli adımlarından birini atmış olacaksınız. Bugün hayatınızda unutmayacağınız önemli günlerden birisi olacak. Bizler sizler için varız, kapımız sizlere her zaman açıktır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından, öğrencilere protokol ve öğretim üyeleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Aileler heyecan ve mutluluk içerisinde çocuklarını izledi. 

Son Güncelleme: 13.02.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.