Böbreğinin yarısı büyüklüğündeki tümörden kurtuldu

Antalya'da 33 yaşındaki Didem Muradoğlu'nun sağ böbreğinin yarısını kaplayan 5 santimetre büyüklüğündeki kanserli tümör, laparoskopik yöntemle alındı.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 11:17
Böbreğinin yarısı büyüklüğündeki tümörden kurtuldu
İstanbul'da yaşayan Didem Muradoğlu, tatil için geldiği Antalya'da annesinin ısrarıyla, önüne geçemediği kilo artışının nedenini araştırmak için Memorial Antalya Hastanesi'nde genel sağlık kontrolünden geçti. Kontrol sırasında sağ böbreğinin yarısını kaplayan 5 santimetre büyüklüğünde kanserli bir tümör olduğunu öğrenen Muradoğlu, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru tarafından gerçekleştirilen laparoskopik (kapalı) yöntem ameliyat ile hem kanserli tümörden kurtuldu hem de böbreği korunarak tedavi oldu.

Hastanenin Üroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Tibet Erdoğru, böbreğe 3 ufak delikten ulaşarak uyguladığı laparoskopik operasyonla hem tümörü aldıklarını hem böbreği kurtardıklarını söyledi.

Kanserde erken teşhisin yaşamsal önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğru, “Didem Hanım bu ameliyat ile sadece kanserli tümörden kurtulmakla kalmadı, böbreğini de korumuş olduk. Ayrıca kapalı ameliyatın birçok avantajından da yararlandı" dedi. 

Son Güncelleme: 19.08.2013 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.