14 aylık Batuhan böbrek bekliyor

Kayseri'de kronik böbrek yetmezliğiyle dünyaya gelen ve 4 aylıkken iki böbreği de iflas eden 14 aylık Batuhan Mete, böbrek nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

27 Ağustos 2013 Salı 14:05
14 aylık Batuhan böbrek bekliyor
Kayseri'de oturan 36 yaşındaki Hacıkadın ve 38 yaşındaki Fatih Mete'nin dördüncü çocukları Batuhan, 14 ay önce kronik böbrek yetmezliğiyle dünyaya geldi. 4 ay içinde iki böbreğini de kaybeden minik Batuhan, periton diyalizine girmeye başladı. Kayseri'de doktorların acil böbrek nakli olması gerektiğini söylemesi üzerine aile, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne organ nakli için başvurdu. İki haftadır hastanede tetkikleri yapılan minik Batuhan, Sağlık Bakanlığı Ulusal Böbrek Bekleme Listesi'ne alındı.

Mete çifti, çocuklarına uygun böbrek bulunamaması halinde kendilerinin verici olmak için başvuracağını söyledi. Maddi sıkıntıları olan ve belediye konuk evinde kalan Mete çifti, komşularından borç alarak Antalya'ya geldiklerini belirtti.

HER GÜN ERİYOR

Batuhan bebeğin günden güne gözlerinin önünde eridiğini söyleyen Hacıkadın Mete, "Doğumdan 3-4 ay sonra çocuğumuzun iki böbreğinin de iflas ettiğini öğrendik. O an hayatımız alt üst oldu. Günlerimiz hastanelerde geçmeye başladı. Beslenemiyordu. Sıvı hazır gıdalarla besliyorum. Aylardır hastanelerdeyim. Diğer çocuklarıma zaman ayıramıyorum" diye konuştu.

'YAVRUMA BÖBREĞİMİ VERİRİM'

Kadavradan böbrek nakli için başvuru yaptıklarını da söyleyen Hacıkadın Mete, "Şansımızı denemek istedik. Eğer böbrek bulunamazsa benim de kan grubun oğlumla aynı gruptan, çocuğuma böbreğimi vereceğim" dedi. Kayseri Ağırnas Beldesi'nde mevsimlik işçi olarak çalıştığını söyleyen Fatih Mete ise herkesin organ nakline duyarlı olmasını istedi. Mete, "Çocuğumun sağlığına kavuşmasının ardından bütün organlarımı bağışlayıp, organ bağış gönüllüsü olacağım" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.08.2013 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.