Sosyal mesafeyi ve maskeyi iş olsun diye uyguluyoruz. Koronavirüs ile ilgili son gelen veriler olayın vehametini gözler önüne seriyor. Buna rağmen sokaklar, caddeler, sahiller hınca hınç dolu. Hafta içerisinde Konyaaltı sahiline gittim. İnanın iğne atsanız yere düşmeyecek şekilde kalabalıktı. Hafta sonu olsa hak vericem ama hafta içi o kadar kalabalık. Eskiden bu kadar kalabalık olmuyordu. Evde uzun süre kalmanın acısı çıkıyor sanırım. Gençler 10 kişilik gruplar halinde hareket ediyorlardı. Çocuklar, yaşlılar ve her yaş grubu oradaydı. Onlarda haklı okul yok. Uzun süre evdeler. 

Normalleşmenin bir sınırı olması gerekiyordu. Yöneticiler bu konuda halkı iyi yönlendirebilirdi. Diğer ülkelerdede normalleşmenin ardından vaka sayıları yükseldi. Başa döndüler. Umarım bizim ülkemizde de aynı senaryo yaşanmaz. Demek isterdim ama sanırım onlardan bir farkımız olmayacak. 

Maske konusunda çok başarılı olduğumuz söylenemez. Farkındayız yada değiliz ama  iş olsun diye maske takıyoruz. Aynı maskeyi gün boyunca takıp çıkartıyoruz. Kullanıp cebimize koyuyoruz. Maskenin tanesi 1 tl, insanlarda haklı, günde 10 maske kullansa, günlük 10 tl. Beş kişilik ailenin günlük maske kullanımı maliyeti olur 50 tl. Hergün bir kutu maske bütçelere ağır gelir haliyle. 

Sonuç itibariyle normalleşmeyi eski yaşantımıza dönmek olarak algıladık. Sonuçta ilk defa böyle bir sınavdan geçtik ve bir an önce bitsin istedik. Bittiğini de düşündük. Günümüz insanı aktif yaşama alışkın. İnsanlar nişan, düğün yapma telaşında. Yayılımla ilgili gelen bilgileri hepimiz takip ediyoruz. 15 kişi aynı minübüsle taziye ziyaretine gidiyor, sonra mahalle karantinaya alınıyor. Gittikleri yer keza yine öyle. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kahrından perişan oldu. Artık rica etmiyor adeta yalvarıyor. En son şu açıklamada bulundu. ‘İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısının altına düştü. Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç artıyor: Hedeften uzaklaşıyoruz. En zayıf noktamız, tedbirsiz iyimserlik. Tedbirli iyimser olalım. Kontrollü Sosyal Hayat dönemine yarın tam olarak geçelim.’ 

Daha ne yapılmalı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.