Muaythai sporunda ki başarılarını gazete olarak takip ettiğimiz ve her başarısından sonra sayfamızda severek yer verdiğimiz Rumeysa için Avrupa Şampiyonası yolunda şimdiden başarılar diliyoruz. 
Küçük yaşına rağmen büyük başarılar elde edilen Rumeysa’nın öyküsünü şöyle bir hatırlayacak olursak; World Martıal Arts Championships 2022 müsabakasında kendi kilosunda Alman rakibiyle mücadele eden Rumeysa Altay, dünya ikinciliğini elde etmişti. 

‘Bayrağımı dünya şampiyonasında göndere çekeceğim’ diye dünya müsabakasına katılan Rumeysa, hayallerine kavuşarak, Muaythai miniklerde Antalya il şampiyonluğu ve Türkiye 3’sü olan 11 yaşındaki  Rumeysa Altay, Kemer’de düzenlenen dünya şampiyonasında Milli Takım adına katılarak ikinci olmuştu. 

Rumeysa Altay, Eylül ayında gazete ofisimizde yaptığımız söyleşimizde hedefinin, İstiklal marşını ve Türk bayrağını yabancı ülkelere karşı yüceltmek olduğunu ifade etmişti. Geçen hafta Antalya’nın Kemer İlçesinde gerçekleştirilen dünya şampiyonasında bu hayalini gerçekleştirdiğini söylemişti.  
Rumeysa Altay,  22 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğini, bu sefer birincilikle döneceğini belirtmişti. 

Rumeysa bütün başarılarının sonucunda Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen tarafından makamında kabul edilerek kendisine plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Rumeysa’nın üstün başarısından dolayı ilçe olarak memnuniyetini dile getirdi ve 22 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonasında da madalya ile döneceğine inandıklarını söyledi. Gökçen, çocuğuna vermiş olduğu destekten dolayı Baba Mehmet Altay’a da teşekkür belgesi takdim etti. Rumeysa ayrıca kendi okul yönetimi tarafından tabletle ödüllendirildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.