Uzmanlar en karlı yatırımı açıkladı

Ülkemizin ekonomi gündeminde uzun süredir toprağa yapılan yatırımlarla ilgili epey görüşler yer almakta ve hem yatırım için hem de kar elde etmek için arsa alın diyor, uzmanlar. Toprak değerli bir yatırım aracıdır. Uygun fiyatla alınmış bir arazi, diğer tüm yatırım araçlarının toplamından daha fazla getiri sağlar diye ekliyorlar. Uzmanların bu seslenişi haliyle ilçemizde geniş bir sektöre sahip Gayrimenkul Danışmanlarını hareketlendirmiş durumda.

30 Mayıs 2023 Salı 12:31
Uzmanlar en karlı yatırımı açıkladı

Aksu’nun tarım, turizm, ticaret, tarih gibi cezbedici yönleri, havalimanı ve denize olan yakınlığı yatırımcıları bu bölge çekmeye yetiyor. Şehir hayatına yeterince doymuş, Büyükşehirlerde yaşayan insanlar, arsa ve arazi alımında çok yönlü seçenekleri yine bu ilçede bulabiliyorlar. Hobi bahçem olsun diyenden tutunda, tarım arazisi alarak ticaret yapmak istiyorum diyene, bununla da kalmayıp turizm amaçlı kullanacağım yada villa yapmak istiyorum diyen müşterilere kadar kısacası herkese ve her keseye uygun arsa ve arazileri yine bu ilçede bulabiliyorlar.

Ülkenin Ekonomi gündeminde uzun zamandır yer alan bu konuya, bizde Aksu ölçeğinden bakmaya çalıştık. Antalya’da en çok arsa, arazi, tarla olarak geniş bir alana sahip olan ve en çok alış verişin gerçekleştirildiği ilçemizde, bu sektörde uzun yıllardır hizmet veren Gayrimenkul danışmanları ile bu konuyu ele aldık. Birçok danışmanla yaptığımız görüşleri siz okurlarımız için paylaşıyoruz.

En karlı yatırım konusunda Aksu’nun kurumsal Gayrimenkul Danışmanlarından görüşler aldık. Yatırımcı neyi tercih ediyor, ne istiyor ve talepleri ne oranda karşılanıyor? Bütün bu soruların yanıtları konusunda uzman kişilerden geldi.

Yatırım yapmak ve elinizde ki paranızı değerlendirmek için ne yapacağınızı derin derin düşünürken imdadınıza ‘toprağa yatırım’ yetişiyor. Toprağa yatırım yaparken ne kazanırım, ne kaybederim diye telaşlanırken resmi olarak bu işlemi yapan sektörün temsilcileri yatırımcıyı enine boyuna aydınlatıyor. 

Kazım Taşlıdere (OS-KA Gayrimenkul Danışmanlık) “Yatırıma en uygun nokta Aksu”

Toprak yatırımı olarak Antalya önemli bir nokta. Bugüne kadar toprağa yatırım yapan herkes kazandı ve devam ediyorlar. Şahıslarla çalışıyoruz. Dünyaya açılan kapımız da yurtiçi ve yurt dışından talepler oldukça yoğun. Havalimanı ve denizin bulunduğu bir ilçe Aksu. Yatırımcılar Aksuyu özellikle tercih ediyorlar. Yatırıma en uygun nokta burası. Merkez ilçeler de gidecek bir alan kalmadı. En cazip yatırım noktası Aksu. Bu talepler Aksu için olumlu bir etken olacak, sosyal ve ekonomik yaşam burada daha canlı hale gelmeye başladı. Kurumsal firmalarla doğru yatırım yapıldığı süreçte yatırımcılar rahat olur. Altını ve döviz hiçbir zaman bu kadar kazandırmadı. Piyasada ‘korsan emlakçılar’ var bunlara dikkat etmek gerekiyor. Ofisi, vergi levhası kurumsal bir statüsü olmayan kişilerle yatırımcılar alış veriş yapmamalı. 

 

Duran Celbiş (ME-DU Gayrimenkul Danışmanlığı) “Kurumsallaşmış emlak ofisleri Aksuyu tanıtıyor”

Aksu’da ticaret toprak üzerinden dönüyor. Türkiye genelinde tarımsal anlamda kanıtlamış yapımız var. Tarımın olduğu yerde ticaret ve ihracatta oluyor. Aksu aslında geçmiş belde belediyeleri tarafından kurum örüşleri alınmadan imar parselleri oluşmuş. Yani tapu var imar var ama inşaat yapamıyorsunuz.  Altıntaş bölgesinin inşaata açılmasıyla Aksu artık ülke genelinde kendini göstermeye başladı. Çok büyük firmalar burada inşaat sektörüne girdi. Bizim en büyük yatırımlarımız tarım arazileri imarlı arazilerimiz kısıtlı. Altıntaş 35 mahallemizin ön yüzü oldu. 76 bin nüfusumuz var toplamda ama Altıntaş için 220 bin nüfus planlaması yapıldı. Buralarda ticaret dönmeye başlayınca vizyonumuz değişti. Belediyelerimiz burada ki alt yapıyı bir an önce çözerse burada ki ticaret anlayışları biraz daha hız kazanacak. Kurumsallaşmış emlak ofisleri Aksuyu tanıtıyor.

“Piyasayı mülk sahipleri yükseltiyor”

Para gücüne sahip mülk sahipleri bu insanlarla iş yapmak zor. Bin liralık rayici 2 bin liraya çıkarırsam satamam diyorum. Altıntaş’ta ilk başlarda bir tane portföy satamadım. Neden? Mülk sahibi emlakçı emlakçı geziyor her gittiği ofiste fiyatı artırıyor. Bir hafta da piyasa 15 bin lira artar mı? Bu şeklide artıyor. Bunu emlak danışmanları tutamıyor bunu devletimiz tutacak. Bir metre kare yer 50 milyon olur mu? Aksu’da birlik olursak buna dur diyebiliriz. 

Ali Yavuz (Honamlı Gayrimenkul Danışmanlık) “Arsa en güvenilir liman. Uzun vadede en iyi kazanç toprak” 

Altıntaş ve Güzelyurt Mahallelerinde İmar sorunlarının çözülmesi  30 yıllık sorun çözüldü bu durum Aksu’ya çok değer kattı. Aksu’da artık Dubai tarzı otel konseptinde daire yapılıyor. Dünya kenti Antalya’da Avrupa’dan özellikle Almanya, Fransa, Belçika, Norveç ayrıca İran ve Arap Emirliklerinden şehrimize talep çok fazla. Yatırım yapan burada her zaman kazanıyor. Arsa en güvenilir liman. Uzun vadede en iyi kazanç topraktır. Aksu’dan yatırımcılar mutlu ayrılıyorlar. Doğru ve güvenilir firmalarla çalışsın yatırımcılarımız. Bu çok önemli bir konu buna dikkat etmeliler.

Son Güncelleme: 30.05.2023 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.