MİMARİ YAPILAR YATAY OLACAK

Antalya Aksu bölgesinde faaliyet yapan AS-ÇE İnşaat ve NAV Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Tüzün, güncel durumu ve inşaat sektörünün gidişatını değerlendirirken, yatırımlarına yatay mimari olarak devam edeceklerini açıkladı.

18 Mayıs 2020 Pazartesi 16:25
MİMARİ YAPILAR YATAY OLACAK

Koronavirüs yaşantımıza yeni şekiller vermeye başladı. Bunlardan biride yaşam alanlarımızın durumu. İnşaat sektöründe mimari yapı yeniden şekilleniyor. Konutlarda ki yapılaşmanın değişeceğine dair uzman görüşler öne sürülmeye başlandı. Uzun yıllardır Antalya ve Aksu bölgesinde inşaat sektöründe isim yapmış ve yeni projeleri ile çalışmalarına devam eden AS-ÇE İnşaat ve Nav Yapı Malzemeleri firmasının yönetim kurulu başkanı Yakup Tüzün’le bu konuya yer verdik. Kendisi güncel yaşanan durumu ve inşaat sektörünün gidişatını değerlendirirken gelecek hedefleri arasında hangi projeleri var onlardan da bahsetti.

Korona virüsün inşaat sektörüne bir takım mesajlar verdi

 Eskiden yaşadığımız evlerimizin mimari yapılarının daha ferah ve daha izole olduğu gerçeğinin bir kez daha gün yüzüne çıktığını ifade eden Tüzün, “Evet, güzel binalar yaptık. Çok fazla insanların yaşayabildiği siteler ve ortak kullanım alanları yaptık. Şimdi durum değişti. Bu virüs, daha ferah ve yatay mimari şekline doğru döneceğimizi gösterdi. Tıpkı eski yaşam şeklinde olduğumuz gibi. Şehir hayatında daha mesafeli bir yaşam şekli oluşturmak zorunda kaldık. Bugün yaşadığımız bu olayları üç- beş sene sonra tekrar tekrar yaşayacağız gibi gözüküyor. Bugün biter ama birkaç yıl sonra yine hayatımıza girecek gidişat bunu gösteriyor. Yeni yaşam şeklimizi nasıl düzene ve hangi mimariye getireceğimizin projelerini yapmamız lazım”.

Yeni yaşam şeklimiz değişecek

Yüksek binalarda sağlıklı yaşamın olmayacağını yıllar öncede dile getirdiklerini ifade eden Yakup Tüzün, “Balkonlarımız yan yana, bu durum izolasyonu zorlaştırıyor. Örneğin 6 dairelik bir binada 3 kişi olarak düşünsek 18-20 kişi yaşıyor ama 350 daireli siteleri bir düşünün ne kadar çok insan yaşıyor. Neredeyse 240 kişi bir binada yaşamak zorunda kalıyor. Ortak alanlar, asansör, otopark aynı. Yeni yaşam şeklimiz değişecek” dedi.  

Yatay mimarı

Yatırımlarına yatay mimari olarak devam edeceklerinin altını çizen AS-ÇE İnşaat ve Nav Yapı Malzemeleri firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Tüzün, “Bir binada iki daire en fazla 6-10 arası daire olarak şekillenecek. Araziyi doğru kullanarak mimari yapımızı gerçekleştireceğiz. Tarım arazilerine kesinlikle dokunmadan doğru yapılaşmaya doğru gidilecek”.

Talepler çok değişti

Tüzün son olarak şunları söyledi: “O lüks sitelerde, havuzlu sitelerde insanlar nasıl hapsolduklarını anlatıyorlar ve tamamen doğa içinde yaşayabilecekleri mekânlar talep ediyorlar. Projeler değişiyor. İnşaat sektörü çok fazla etkilendi. Daire fiyatları çok düşecek bundan eminim. İnsanlar artık sıkışık şehirlerde dairelerde yaşamak istemiyor. İnşaat sektörü tamamen durdu. Her kesin aklı şuan ben kendimi yeni gelecek salgınlarda nasıl izole edeceğimin derdinde. Herkesin zihninde ki yapılaşma izole yaşam. Tekrar böyle bir durumda ailem ve çocuklarımla kendimizi nasıl mutlu edebiliriz nasıl yaşamalıyız düşüncesindeler. Firma olarak yaşanabilir alanlar yapmaya inşaat sektöründe ilerlemeye devam edeceğiz. Firmamızın tarımla ilgili projeleri var. Tarıma yönelik sera ve üretim için ciddi anlamda yatırımlar yapacağız. Sektörümle beraber insanlara yeni mimari ile yeni projeler yapacağız. Diğer taraftan da tarımda hayvancılık ve sebze üretimi konusunda yeni oluşumlar içerisindeyiz. Hayvancılık konusunda doğu ve güneydoğu bölgesinde sera üretimi içinde Antalya, Burdur ve Bucak bölgelerinde yatırımlarımız olacak”

Son Güncelleme: 19.05.2020 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.