Kundu, turizmin merkezi olacak

Pandemi sürecini en az hasarla atlatan Kundu’nun yaralarını sardığını belirten İstanbul Bazaar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ertaş, “Ufku açık olan Kundu, gelecekte turizmin merkezi olacak” dedi

30 Ağustos 2021 Pazartesi 14:54
Kundu, turizmin merkezi olacak

Yaşanan pandemi süreci nedeni ile zorlu bir dönemi geride bırakan İstanbul Bazaar, bu süreçte uğradığı zararları kapatmaya çalışıyor. 6-7 ay boyunca tamamen kapalı kalan işyerlerinin mağduriyetlerini gidermek için önlemler alan İstanbul Bazaar Yönetimi, kiralarda yüzde 55 indirim yaptı. Zorlu süreci en az hasarla atlatmaya çalıştıklarını belirten İstanbul Bazaar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ertaş, gelecekte Kundu ve Kemerağzı’nın turizmde çok daha iyi yerlere geleceğini belirterek, “Kundu gelecekte turizmin merkezi olacak. Bu konuda ufku açık” dedi.

Pandemi sürecinde yaklaşık 2 yıl işyerleri kapalı kaldı. Sizin için bu dönem nasıl geçti?

Bu süreçte 6-7 ay boyunca tamamen kapalıydık ve yönetim olarak esnafımızı düşündük. Minimum giderlerle burayı çevirmeye çalıştık. Kiralar konusunda yüzde 55 indirim uygulayarak esnafı rahatlatmaya çalıştık, karşılıklı istişarelerde bulunup zaman zaman küçülmeye gittik.

Esnaf bu süreçte neler yaptı?

Herkes kendi önlemini aldı. Duruma göre küçülmeye gidildi ve maliyetleri kısmak zorunda kaldı. Yeni mal alımı yapılmayıp eldeki malzeme tüketilmeye çalışıldı. Esnaf, önünü göremediği için süreci en az hasarla atlatmaya çalıştı.

Kundu ve Kemerağzı bölgesine gelen turistin ekonomik gücü ne seviyede?
Bu bölgedeki otellerde ‘Herşey Dahil’ sistemi olduğu için buna dayalı müşteri geldi. Sosyo-kültürel olarak maddi durumu orta seviyedeki turistler geldi. Geçtiğimiz yıl daha çok Rusya’dan gelen turistler oldu. Muğla-Dalaman tarafı kapalı olduğu için İngiliz ve Almanlar çok geldi. Şu anda da Arap ve Rus turistler daha çok var. Bölge olarak Avrupalı turistin gelmesini istiyoruz çünkü daha çok döviz bırakıyorlar.

Kundu için hayalleriniz neler, 10 yıl sonra nasıl bir Kundu hayal ediyorsunuz?

10 yıl sonra Kundu’nun daha çok gelişeceğini ve bölge turizminin başkenti olacağını düşünüyorum. Antalya turizmin merkezi ve Kundu bölgenin en önemli merkezlerinden. Kundu’nun geleceğinin ve ufkunun açık olduğunu düşünüyorum. Amacımız turizmi daha da canlandırarak daha ileriye götürmek. Bunun için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Esnaf ve AVM yetkilileri ile sürekli görüşüp fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Son Güncelleme: 30.08.2021 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.