Babacan’ın Antalya İl Başkanı kim olacak?

Ali Babacan’ın önderliğinde DEVA Partisi kuruldu. Uzun bir bekleyişin ardından kurduğu Deva Partisi'nin 90 kişilik kurucular kurulu listesinde 27 kadın, 16 genç isim yer alırken, kurucular kurulunda yer alan isimlerden biride Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Eski Başkanı ve İş insanı Mustafa Satıcı. Antalya kamuoyunun merakla beklediği o soruyu sorduk. DEVA Partisi’nin Antalya yapılanması nasıl olacak? İşte Genel Yayın Yönetmenimiz Ergin Çevik’in sorularına Sayın Satıcı’nın cevapları.

22 Nisan 2020 Çarşamba 14:54
Babacan’ın Antalya İl Başkanı kim olacak?

Öncelikle hayırlı olsun. DEVA Partisi kuruldu. Sizde 90 kişilik kurucu kurulundasınız. Antalya’da ki durum nedir?

Parti, kurucular kurulu tarafından kuruldu. İnternet sayfasında görüleceği üzere merkezi yapılanma sağlandı. Partinin yönetim kurulu, disiplin kurulu ve diğer kurullar oluşturuldu. Önümüzdeki dönemde yakın zamanda da il ve ilçe teşkilatlarıyla ilgili çalışmalar başlayacak. Bununla ilgili merkezdeki çalışmalar da başladı. Yakın zamanda da il ve ilçelerdeki yapılanmayı tamamlayıp parti, taşradaki çalışmalarını hızlandırarak devam edecek. İl ve İlçe teşkilatlanmaları için net bir tarih veremiyorum, ama çok yakın zamanda hızla devam edecek.

Kurucular kurulunda olmanızdan dolayı Antalya’da ki yapılanmayla ilgili siz mi sorumlusunuz? Yoksa başka bir isim var mı?

Bizde yapılanma biraz daha farklı. Kurullar oluşturulacak her bölge için. O kurullarda da Genel Merkezimiz tarafından arkadaşlar görevlendirilecek. Dolayısıyla Antalya’daki veya çevre illerdeki yapılanmayla ilgili henüz kimlerin karar vereceği, bununla ilgili kimlerin çalışma yapacağı netleşmedi.

Bir tarih veremeyeceğinizi söylüyorsunuz, ama siyasi öngörü olarak baktığımızda bunun olma ihtimali tahminen ne zaman olur? Çünkü bir kesim bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

Biliyorsunuz partimizin kuruluş aşamasıyla ilgili süreç birkaç kere uzamıştı. Bizim burada DEVA Partisi olarak çıkış noktamız, partiyi kurmuş olmak için kurmak ya da il ve ilçe örgütlerini tamamlamaktan ziyade bunun altını sağlam doldurmak. O nedenle insan kaynaklarına çok önem veriyoruz. Dolayısıyla bu konuda yapılacak bir hata ve bir eksiğin, uzun vadede partiye ve ülkeye yarar sağlamayacağını düşünüyoruz. Bunun için burada gerçekten çok detaylı ve özenli çalışmalar yapılıyor. Gerek parti politikalarında, gerek tüzükte, gerekse de örgütlenme anlamında. Dolayısıyla kamuoyunun bundan beklentisi yüksek. Bu durumdan hem mutluluk duyuyoruz, hem de sorumluluğumuz artıyor tabi. Ancak Ramazan Bayramı’na kadar bununla ilgili çalışmaların hız kazanacağını düşünüyorum.

Listede Antalya’yı temsilen bir tek siz mi varsınız?

Bu bölgede benim. Bir arkadaşımız daha var ama kendisi Ankara’da yaşıyor, Mustafa uçak. O da Antalyalı.

Antalya’da ki teşkilatlanmayla ilgili çalışma yapılırken, bölgeyi bilen insanların görüşlerine yer verilecektir, diye düşünüyorum. Bu anlamda Genel Merkeziniz Antalya yapılanmasıyla alakalı sizin fikrinizi soruyor mu? Soruluyorsa sizin önerileriniz hangi yönde?

Bizim partinin temel politikası, ortak akıl ve müzakereyle bütün süreçleri yürütmek. Böyle olduğu için de herkesin bulunduğu bölgedeki görüşleri çok değerli. Parti buna çok önem veriyor. Bunun yanı sıra partinin bununla alakalı seçici kurulları var. Orada da birtakım çalışmalar yapılıyor. Bölgenin demografik yapısı, geçmiş seçimlerde alınan sonuçlar, bölgedeki sivil toplum örgütlerinden tutun da, diğer tüm dengelere kadar orada da hummalı bir çalışma var. Merkezdeki çalışmayla bizlerin tecrübeleri ve ilişkileri bir araya getirilip yoğurulacak ve en uygun çözüm ortaya çıkacak. Yani her şeyi ortak akılla yürütüyoruz.

Ortak akıldaki isimlerden biri de siz olacaksınız illaki. Kafanızdan geçen bir isim var mı?

Burada bugüne kadar onlarca arkadaşla görüştük. Aynı şekilde genel merkeze başvurup da görev almak isteyen arkadaşlar da var. Bunların hepsi değerlendirilecek. Burada gerçekten ciddi bir teveccüh var. Bu değerlendirmelerde de birtakım kriterlerimiz var. Burada önemli olan çevresinde sevilen, saygı duyulan, herhangi bir şaibeye bulaşmamış ve müzakere kültürü iyi olan yani toplumun her tarafını kucaklayabilecek kişiler. Bu çerçevede başvuran arkadaşlar ve bizim görüştüklerimiz bir araya getirilip buradan il ve ilçe yönetimleri belirlenecek. Ancak şuan için belirlenmiş bir isim yok.

Son olarak şunu sormak istiyorum. Sizin üzerinizde yoğunlaşma olabilir mi?

Bununla ilgili de şuan bir şey söyleme şansım yok. Çünkü gerçekten netleşmiş bir şey yok. İstişareler devam ediyor. Burada benim olmam veya başkasının olmasından ziyade, ekibi oluşturup en iyi sonucu almak. Kişilerden çok, parti kültürü önemli bizde. Zaten çıkış noktamız da bu. Burada İl Başkanı olacak veya yönetime girecek kişinin, gerçekten partiye katkı koyması ve bu anlamda toplumu kucaklayabilmesi.

Son Güncelleme: 24.04.2020 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.