Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İcraatlarını anlattı algılara cevap verdi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, hem yaptığı hizmetleri anlattı, hem de sert eleştirilerde bulundu. Aksu’daki muhalefetin uyguladığı siyaset, iş yaptırmama üzerine kurulu olduğunu ifade eden Şahin, “Halkla bütünleşmemiş ve halkın istediği hizmetleri yapmamış olsaydık, kimse bizimle uğraşmazdı. Nerde Aksu’nun önünü açacak projeler ortaya koyduysak, hemen akabinde muhalif bir duruş sergileniyor” dedi.

23 Mayıs 2022 Pazartesi 14:19
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  İcraatlarını anlattı algılara cevap verdi

Özgür Masa’nın konuğu

Aksu Belediye Başkanı Güneyhaberci TV’nin ilk canlı yayın konuğu oldu. Gazeteci Ergin Çevik’in sunduğu ‘Özgür Masa Programı’na katılan Şahin, sorulara cevap verdi. Bir taraftan göreve geldiği günden bu yana Aksu’da yapılan çalışmaları anlatırken, bir taraftan da hakkında ortaya atılan algılara cevap vererek, Aksu’da ki muhalefet cenahına da göndermelerde bulundu. Bugüne kadar Aksu’nun kangreni haline gelen bir çok mülkiyet sorununu çözdüklerini ve bu çözümden dolayı da Aksu’nun rantının arttığını ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, millet menfaatine yönelik yapılan bu çalışmaları hazmedemeyen muhalefet cenahının da, çalışmaları karalama adına algılar oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü. Şahin, “Bunların amaçları bizleri engellemektir” dedi.    

Aksu’nun menfaati neyi gerektiriyorsa

Şahin, “Nerede Aksu'nun önünü açacak projeler ortaya koyuyorsak, hemen sahneye çıkarak algılar oluşturmaya çalışıyorlar.  Bunların siyaseti iş yaptırmama üzerine. Beklentili siyaset yapanlar uğraşıyor. -Sizin iyi yaptığınız şeylere onay vermeyiz eleştireceğiz- diyorlar. Ama biz inadına bu kentin yararına ne olacaksa onu yapmanın peşindeyiz. Bunlarda bu çalışmaların önünü kesme peşindeler. Bizler bir iş yaparken, Hukuk ve İmar servisiyle oturup konuşuyoruz. Hizmet üretme anlamında geri adım atma şansımız yok. Bana ve ekibimize verilen 5 yıl var. Bize düşen görev kalan süreyi de iyi değerlendirmek. Aksu'nun menfaati neyse onu yapıyoruz. Bundan da asla taviz vermeyeceğiz” halkımız her şeyin farkında” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Taktir edilmemiş olsa ikinci bir şans verilmezdi

Şahin, “Aksu bizim ilçemiz. 1985 yılında Aksu'da eczane açtım. Aksu hakkı bizi uygun gördü 2014 yılında Belediye Başkanı yaptı. İdeallerimiz var. Aksu'nun ihtiyaçları var. Aksu'nun neye ihtiyacı olduğunu aklıselim düşünen herkes görüyor. Bizde bu doğrultuda bir çalışma yaptık. Aksu'da en büyük sıkıntı mülkiyet sorunuydu. Bu sorunların çözümü bir belediye başkanının kendi gücüyle iradesiyle olacak bir iş değildi. O zamanki şartlarda Hükümet ve Büyükşehir ile birlikte o konjonktür sağlandı. Mülkiyet sorununu çözmek çok kolay değildi. İmarını yapma şansımız ve şehirleşmeye ilgili ne kadar mesafe alabilirizi görüyorduk.  Eskiden günü kurtarmakla yada ufak işleri anlatmakla idarecilik yapılıyordu. Bizim öyle bir şeyimiz olmadı. Vatandaş ne istiyorsa onu yapıyoruz. Yapamadıklarımızı da, hangi kurum yetkiliyse oralara taşıyoruz. Vatandaş haftanın 7 günü 24 saat bize ulaşıyor. Şu an geldiğimiz noktada ciddi mesafeler aldık. Burada mülkiyetle ilgili sorunları çözerken vatandaşın mağdur olmaması ve sıkıntıya sokacak hiçbir işin içinde olmadık.  Yerine göre süre uzamıştır, ama sorun çözülmüştür. Önemli olan problemi çözdüğümüzde vatandaşımızın -Allah razı olsun- demesi. Aklıselim olanlar iyi görüyor. Taktir edilmemiş olsak, ikinci defa seçim de bize oy kullanmazdı. Anketlerle vatandaşlara sorduğumuzda, -istiyoruz- diyorsa talip oluruz. Vatandaş bize sorumluluk verdi bizde o sorumluluklardan kaçmadık yerine getirdik” dedi.

Bölgenin rantına değer kattık

Şahin, “30 senelik problem olan Altıntaş’ın mülkiyet sorununu çözdük. Sorunun çözülmesi için o bölgede 14 bin dekarlık alanı Kentsel Dönüşüme sokmak zorunda kaldık. Yasa gereği İmar ve İskan yetkisini geçici olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek zorunda kaldık. Bunun karşılığında protokol imzaladık.  Ama gelinen süreçte Büyükşehir yetkiyi vermedi. Bizleri oyalıyorlar. Tüm buna rağmen Büyükşehir Belediyesi aldığı yetkiden dolayı bölgeye yapması gereken hizmetler var. Ama bunları da yapmıyor. Vatandaş biraz sesini yükseltmeli. -Madem buranın ruhsat ve iskan parasını sen alıyorsan, o halde imarı bitmiş bu alanın yolunu, sokağını aç ve kanalizasyonunu yap- demesi lazım. Altıntaş mahallesinde şu an binlerce inşaat yapılmaya başlandı. O zaman oranın alt yapısını, yolunu ve sokağını neden açmıyorsun. Yangından mal kaçırır gibi bir hareket var orada. Büyükşehir Aksu’nun hakkı olan ruhsat ve iskan paralarını iade etmesi lazım. Bu protokolde var. Vereceğiz diyerek oyalamaya gerek yok” diye konuştu.

Türel her zaman sözünün arkasında 

Muhalefet kanadında konuşulan, -2019 seçimlerinde AK Parti adayı Menderes Türel kazanmış olsaydı yetki devrini istermiydiniz ya da Sayın Türel devreder miydi?- şeklinde ki soruya da, cevap veren Şahin, “Menderes Başkan’ın sözünden vazgeçtiğini hiç görmedim. Bu sorunun çözümünde irade koyması, Ankara'da işlerin takibi ve bizlerle ilgili iletişiminde bir sorun yaşamadık. Menderes Başkan olsaydı, zaten biz 3 yıldır oradan alacak olduğumuz ruhsat- iskan paralarıyla Altıntaş ve Güzelyurt mahallesinin kapalı pazarlarını yapardık. Şu an kapalı pazar yapamıyoruz. Para sorunu değil mevzu, ruhsat ve iskan yetkisi meselesi var. Burada her şey ortada. Muhalefet siyasi anlayışı iktidar bir şey yapmasın. Başarısız olursa, bize seçimde iş düşer mi derdinde. Bunu siyaset olarak görenler var. Biz siyaseti ülkeye hizmet, bulunduğun yere hizmet olarak görüyoruz” diye cevap verdi

Biz mantığıyla hareket ettik

Aksu’ya karanlık sokak denildiğine de dikkat çeken Şahin, “Bizler Aksu'nun potansiyelini ortaya çıkarmaya çalıştık. Aksu'da olmazsa olmazları yaptık. Şehrin merkezi, Hükümet Konağı, Millet Bahçesi, kurumlar olmalıydı.  Biz bunların yerlerini ayarladık. Başladık, bitme aşamasına geldi. Macun Deresi ve hastane Aksu'nun derdiydi. Dereyi kapattık yolları açtık. Burada yaptığımız çalışmalar doğru. İdareciye de bir güven olmalı. Biz hizmet için geldik. Zamanı da boş geçirmeyeceğiz. Hizmetin nasıl olması gerektiğini biliyoruz. Belediye başkanı, önce -biz- diyerek hareket etmeli. Biz bu düsturda hareket ettik.

Hükümet Konağı, Millet bahçesi ve Hastane

Aksu’nun 2024 yılının Mayıs ayında hastanesine kavuşacağını ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, birçok zorlukları aşarak, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, hem de Orman Bakanlığından toplamda 220 dekarlık alan tahsis ettiklerini dile getirdi. Hükümet Konağı çalışmalarının da kolay bir süreçten geçmediğine değinen Şahin,  işin büyük kısmının bittiğini önümüzdeki günlerde tekrar kalınan yerden çalışmalara başlanılacağını söyledi. Şahin, “Millet bahçesi bir aksilik olmazsa 5 ay içinde bitecek” dedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.