Geçen hafta Aksu’da başarılı kadınlarımıza yönelik hazımsızlığı dile getirmeye çalışmıştım. Başarılı işler yapmaya çalışan kadınlarımıza uzatılan sözlere karşı çok sert eleştiride bulunduğumu söylemişler.

Bu hafta da şunu söylemek istiyorum. Aksu’da başarılı, iş üreten, çalışan, başkan, müdür, meclis üyesi, ev kadını kadınlarımıza karşı biraz daha nezaket diyorum.

 Sert eleştirilerinizi siz yaparken, üşenmeden gazetelere demeç verirken sizin yaptığınız sert olmuyor mu?

Zaten onların sayısı tek bir elin parmağını geçmeyecek kadar az sayıda, bu hazımsızlık niye anlamış değilim? Bence yaptığınız bu davranışların farkına varın ve özür çiçeklerinizi ilgili yerlere gönderin. Gönüllerini yıktığınız bu değerli kişilerin bir parçada olsa affına nail olabilirsiniz.

Yine mecliste Ak Parti de tek bir kadın meclis üyesi var.  Zaman zaman erkek meclis üyelerinin ona karşı tavır ve davranışlarına şahit oluyorum. Önüne geçmeye çalışmalar, açılışlarda toplantılarda arka taraflara, kıyıya köşeye ittirmeye çalışmalar, araca binerken ona yol vermek yerine dışarıda bırakmaya çalışmalar bunlar hiçte nazik davranışlar değil.

Bu konuda nezaket sahibi olan erkek meclis üyelerimizi tenzih ediyorum. Bu hareketleri ısrarla yapanlar zati kendilerini bilirler. Tabi onlar henüz yeni, öğrenecekler, diye düşünüyorum. Allahtan Sayın Başkan nazik bir kişiliğe sahip durumu hemen toparlıyor.

Yaptıklarının farkında belki değiller belki de farkındalar, bilemiyorum şunu söylemek istiyorum, organizasyonlara katıldığım zaman birebir bunları görmek açıkçası beni çok üzüyor. Hem kadın olarak hem de insan olarak üzüyor.

Nedir bu ezerek öne geçme çabası anlayamıyorum. Bir karede önde gözüksen ne olur arkada gözüksen ne olur? Unutmayalım ki başarılı ve iş üreten kişiler perde arkasında ki kişilerdir. İsimlerini ve resimlerini çok fazla teşhir etmeyi sevmeyen kişilerdir onlar. Diğerleri Show peşinde…

Geçen hafta yapılan fuarda kadının başarısını bir kez daha görmüş olduk Aksu’da. 01-03 Nisan tarihleri arasında yapılan belediyeler tanıtım fuarına Aksu Belediyesi hem ev sahipliği yaptı hem de güzel bir stant çalışmasıyla ben buradayım dedi. Tabi bunun içerisini güzelleştiren belediyede görev yapan hanımefendilerdi. Hanımefendiler Aksu’nun geçmişini ve günümüzü çok iyi yansıtan iki mekân hazırlamışlar, yöresel giysilerini giyinmişler, ziyaretçilere güler yüzle yaklaşmışlardı. Kendilerini tebrik ediyoruz, çok başarı diliyoruz.

Şunu da belirtmeliyim ki başarılı kadın kariyer sahibi başkan ve yönetici kadınlar anlamına gelmiyor. Başarılı kadın topluma faydalı insan yetiştiren, ahlaki değerlere önem veren ve buradan sayamayacağım bir sürü özelliğe sahip kadınlarımız, başarılı kadındır diye düşünüyorum.

Lütfen, insanın ne kadar değerli olduğunu unutmayalım!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.