Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşların yeni yılını kutlarken Türk halkına da birlik beraberlik mesajı verdiği yeni yıl kutlama mesajı yayımladı. 

Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, “Hristiyanlık inancına mensup vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum. Farklı dinlere, dillere, örf, adet ve kültürlere sahip olmak insanlık için bir zenginliktir, asla çatışma sebebi olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Canpolat, şunları kaydetti:

“Barış içinde, birlikte olmak, dünyayı daha mutlu, refah güven içinde yaşanan bir yer haline getirmek, ortak bir gelecek inşa etmek herkesin amacı olmalı, herkes dil, din farkı gözetmeksizin bu ülküde birleşmelidir.  Mensup olduğumuz medeniyetin değerleri doğrultusunda, farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Milletimizin huzur ve güvenliğinin, birlik ve beraberliğinin temeli olan bu anlayış, bizlerin gelecekte de barış içinde bir arada yaşamamızı sağlayacak en önemli gücümüzdür.

Hristiyan vatandaşlarımızın, kendi inançları doğrultusunda kutladıkları yeni yıllarının, dayanışma ikliminin gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hristiyan aleminin yeni yılını bir kez daha tebrik ediyorum.” 

Mekke’nin fethinin de yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajını sosyal medya hesaplarından paylaşan Canpolat, bizim Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)’ in doğum gününde ve cuma günlerinde tatil olması gerektiğini vurguladı. 

Canpolat, “ 2024’ün dünyaya huzur, barış ve mutluluk getireceği bir yıl olmasını diliyorum. Ocak Partisi kardeşlik, birlik beraberlik ilkeleri üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Birliğimizi ve dirliğimizi her daim tesis etmek için var gücümüzle çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.