Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Herkesin merak ettiği hem büyükşehir de hem de ilçelerde adayların kim olacağı sorusunun cevabı. Gerçi CHP, Büyükşehir ile 4 İlçenin haricinde Antalya’da 15 İlçe belediye başkan adayını açıkladı. Ama en önemlisi CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile, Antalya’nın metropol ilçelerinden sayılan Muratpaşa adayı henüz kesinlik sağlanmış değil.

Kimisine göre CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kimisi ne göre de Ümit Uysal. Sosyal medyada iki ismin tarafları ayrı ayrı paylaşımlarla algı oluşturma peşinde. Bir gün bakıyorsunuz, net bir şekilde Sayın Böcek’in adı konuşulurken, ertesi gün bakıyorsunuz Sayın Uysal, netlik kazanmış gibi algı oluşturuluyor. Ortada bu algılar dolaşırken, işin ilginç yanıysa, her iki ismin bile bu kadar net bilgiye sahip olmamaları. Yani kendilerine yapılan resmi bir tebligat yok. Ondan dolayıdır ki, “Aday benim” diyemiyorlar. Aday adaylarının kendisinde bu kadar netlik yokken, tarafların oluşturduğu algılar ister istemez, parti içerisinde bir kutuplaşmaya neden oluyor.

CHP’deki gelişmeler bu şekilde yaşanırken, AK Parti’de de durumlar aynı. Hatta daha fazla senaryolar üretiliyor. Ayrıca şu ana kadar açıklanan bir ilçe belediye adayı yok. Ama sosyal medya ile beraber, parti kulislerinde üretilen senaryoların ardı arkası kesilmiyor.

Bilindiği üzere AK Parti’de iki isim üzerinde konuşuluyor. Bunlardan biri Kepez Belediye Hakan Tütüncü, diğeri ise önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel. CHP’de olduğu gibi iki ismin tarafları inanılmaz derece de algı operasyonu peşindeler. Her iki tarafında inanılmaz bir taraftar kitlesi var. Sosyal medya üzerinde inanılmaz bir kutuplaşma mevcut. Ama gelinen süreçte, iki aday adayının net bir bilgisi olmadığına emin olabilirsiniz. Çünkü yapılan bir resmi tebligat yok. Onları da bir tarafa bırakacak olursak, kim sorusunun cevabı, yalnız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da. Köşe yazımı kaleme aldığım dakikaya kadar kimsenin net bir bilgisi olmadığına eminim.

Bu yetmezmiş gibi, farklı bir kulis bilgisi daha paylaşayım size. Bu senaryoyu duyduğunuz da, ‘yok daha neler bu kadar mı olur’, diyeceğinizi duyar gibiyim. Ama deminde ifade ettiğim gibi, bu sadece kulis bilgisi. Bana ait bir öngörü veya yorum değil. Bu bilgiyi paylaşmamda ki maksat ortada dolaşan bilgi kirliliğinin nelere yol açtığını göstermek. 

İddia odur ki Sayın Tütüncü’nün aday gösterilmesi halinde, AK Parti’nin Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak CHP’nin Muratpaşa eski Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in gösterilmesi için çalışmalar yapılacağı ifade ediliyor. Tütüncü ve ekibinin bununla ilgili bir zemin hazırlığı içerisinde olduğu konuşuluyor kulislerde.

Aynı ekibin, yine CHP’nin elinde olan Konyaaltı ilçesi içinde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’la yol almak istedikleri konuşulanlar arasında. Kepez’de ise AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin adı ifade ediliyor kulislerde.  Buna benzer birçok senaryolar konuşuluyor. Bu isimler netlik kazanmadığından dolayı kısa geçmek zorunda kalıyorum. Oysaki Evcilmen’in adının yer alması bile bomba etkisi yaratacak cinsten. Bu bilgilerin ne derece doğru olup olmadığı önümüzdeki günler de netlik kazanacak.

Gerçi az bir süre kaldı. Perşembe günü AK Parti aday tanıtım toplantısıyla Antalya adayını açıklayacak. CHP’nin de muhtemelen aynı gün toplanacak parti meclisinde adayını deklare edeceği bekleniyor. Bunun burasında 1 günlük bir zaman dilimi kaldı. Parti tabanının daha fazla zarar görmemesi için tarafların biraz daha sağduyulu davranmaları gerektiğini düşünüyorum.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.