Hem lise öğrencisi hem de üretici Barış Başkurt Tarım Lisesi’nde 11. Sınıf öğrencisi. Barış Başkurt, eğitimine devam ederken bir taraftan da ailesinin işlettiği tarım firmasında üretim yapıyor. Başkurt, okul saatleri dışında kalan zamanda seraya girerek işçilerle birlikte çalışıyor.

Aysel Akın - Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (Tarım Lisesi) 11. Sınıf öğrencisi olan Barış Başkurt, eğitimini aldığı mesleğin birebir içinde yer alıyor. Ailesinin kesme çiçek üretimi yaptığı “Geli Tarım” firmasında çalışan Başkurt, mesleği uygulamalı öğreniyor. Sabahları okula giden lise öğrencisi, eve gelir gelmez seraya girerek üretime dahil oluyor. Çiçeğin ekiminden satışa hazır hale gelmesine kadar her aşamada işçilerle birlikte çalışan Başkurt, arkadaşlarına da birebir tarımın içinde yer almalarını öneriyor.

Tarım, keyifli bir iş”

Yaşıtlarına da mesleği uygulamalı olarak yapmalarını tavsiye ediyor Barış.  Öyle ki lise eğitimini tamamladıktan sonra Ziraat Fakültesin de öğrenim görerek bu işi hem alaylı hem de okullu olarak devam edeceğini söylüyor.  Barış, önümüzdeki sene kendi işletmelerinde staj yapacağını  ve işini çok sevdiğini ifade ediyor. Barış Başkurt, “ Liseden sonra da ziraat okumak istiyorum. Yaşıtlarıma tarımı tavsiye ederim. Tarım işi yapması keyifli bir iş ve bence benim yaşımdaki insanlar da ilerde tarımla uğraşmayı düşünebilirler” dedi.

“150 dekar arazide çiçek üretimi yapıyoruz”

Yetiştirdikleri çiçekleri yurt içi ve yurt dışı pazarında sattıklarını dile getiren Başkurt, “150 dekar arazide çiçek üretimi yapıyoruz. Karanfil, Erengül, Hüsnüyusuf gibi çeşitlerimiz var. Ürettiğimiz çiçekler yurt dışında Hollanda ve Almanya’ya gidiyor. Yurt içinde de İstanbul, Ankara başta olmak üzere çeşitli illere gönderim yapıyoruz” şeklinde ifade etti.

Bizde Barış ve tarım işine gönül vermiş gençlerimizi canı gönülden kutluyoruz. Bu işi genç yaşına rağmen göğüsleyen ve üretmek için can atan gençler tarımı, teknolojiyle birleştirerek hem verimli, kazançlı hem de sürdürülebilir hale getirecekler diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.