Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının 12. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Ocak Partisi KKTC Temsilcisi Ersin Mengünoğul, Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Türk Halkının varoluşuyla, mücadelesi ile özdeşleşmiş bir kahraman olduğunu ifade ederek Rauf Denktaş’ın okuduğu iki bayrak şiiriyle anma mesajı yayımladı.

Mengünoğul’un mesajı şöyle:

“Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmış, büyük fedakarlıklar ortaya koyarak halkı için mücadele etmiş, Türk adını ve bayrağını her zaman yüceltmiş bir önder, kahraman, değerli insan ve büyük devlet adamı; ömrünü Kıbrıs Türk’ünün bağımsızlığına ve Doğu Akdeniz de Türk varlığına adayan, Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş’ı 12.Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Ersin Mengünoğul, Merhum Rauf Denktaş’ın 2002 yılında katıldığı bir proğramda okuduğu şair ve yazar Mustafa Kayabek’in ‘İki Bayrak’ şiirinin KKTC ve Türkiye’nin can bağına yazılmış bir şiir olduğunu belirterek yayımladı.

“Benim iki bayrağım var 
Biri ana, birisi kız
Benim iki bayrağım var
İkisinin de bağrında 
Namusumdur ayla yıldız

Biri damarlarımda kan

Biri alnımda aktır

Benim iki bayrağım var

Birisi gönül yarası

Biri tükenmeyen aşktır

Biri yüreklerde sabır
Biri yaştır kirpiklerde
Benim iki bayrağım var 
Gölgesi üstüme düşer

Biri Anamur’da gurup 
Biri Girne’de şafaktır
Benim iki bayrağım var 
Biri yurdumun tapusu 
Biri kan bedeli, haktır.

Biri dudaklarımda duam
Biri gözlerde amindir
Biri güneş gibi sıcak
Biri ay gibi serindir. Mustafa Kayabek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.