Kulakları çınlasın, bir meslek büyüğüm, yaptığımız başarılı işlerden dolayı, “Mütevazi olma inanırlar” derdi. Bu yazım da meslek büyüğümün söylemine uyarak mütevazi olamayacağım. Çünkü yine topum menfaati doğrultusunda başarılı bir işe imza attık.

Bilindiği üzere 2019 yerel seçimleri öncesi Aksu Belediyesi, hem o dönemin Antalya Büyükşehir Belediyesi, hem de Merkezi Hükümetin desteğini arkasına alarak, Aksu’nun kanayan yaralarından biri olan ve kamuoyunda Çalkaya sorunu olarak bilen Altıntaş, Güzelyurt, Çalkaya, Mandırlar gibi mahallerinde mülkiyet sorununu çözmüştü. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgeye has özel bir kararnameyle sorun çözülürken, yasa gereği de Aksu Belediyesi bölgeyle ilgili imar ve iskân yetkisini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek zorunda kalmıştı. Sonrası 2019 seçimlerindeyse Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişti.

Bu değişimden dolayı, o bölgenin vatandaşının muhatap adresi CHP’li Büyükşehir Belediyesi oldu. Derken Büyükşehir Belediyesi tarafından parsellerin metre karesiyle ilgili rayiç bedeller belirlendi. Bu bedellerin en alt limiti 2200 TL, en üst limiti ise 5500 TL olarak kamuoyuna yansıdı. Elinde tapusu olanlar için bu rayiç bedeller pek bir şey fark ettirmezken, zamanında mevcut parselleri para ile satın alan, içinde evleri olan ve aynı zamanda yıllardır parsellerin kullanıcısı olmalarına rağmen, mülkiyet sorunundan dolayı tapusunu alamayan vatandaşlarda, bu rayiç bedeller haklı olarak adeta bir şok etkisi yarattı.  Bununla ilgili tepkiler ortaya konuldu.

Cılız olan bu tepkilere bizler de ses olunca, ister istemez haklı bir kamuoyu oluşmasına neden oldu. Bölge vatandaşlarını tepkilerini hem gazete sayfalarında, hem de www.güneyhaberci.com.tr.  haber portalımızda yer verdik. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin vatandaşların haklılığını dile getirerek, açıklamalarda bulundu. Sonrası MHP grubu konuyu meclis gündemine taşıdı.

Aksu cenahında gelen bu tepkilere sessiz kalmayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları bölge vatandaşıyla bir masada oturmak zorunda kaldı. Masada, vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi bürokratları, fiyat belirlemesiyle ilgili yeni bir çalışmanın yapılacağının sözünü vermişler.

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, şimdiyse fiyat belirleme komisyonunun bölgede ki parsellerle ilgili, yeni bir fiyat belirlediği bilgisi ifade ediliyor. Bilgiye göre; Komisyonun, Milli Emlak Müdürlüğü’nün bölgede en son sattığı parsellerin fiyatlarını temel alarak, TEFE ve TÜFE hesaplarını yaptığı ve hesaplama sonucunda, yeni bir fiyat ortaya çıkardığı ifade ediliyor. Bu rakam ise metre kare bazında en alt limit 600 TL, en üst limitse 1600 TL olarak belirlenmiş.

Yani daha önce metre karesi 2200 TL olan bir parselin, şimdi ki fiyatıysa metre karesi 600 TL. Ticari alan olarak baz alınan ve metre karesi 5500 TL olan parselin yeni fiyatı metre kare olarak 1600 TL.

Bu da demek oluyor ki, önceki fiyatlara nazaran üçte 2’lik bir düşüş var. Artık bu fiyatlar parsellerin kullanıcısı olan bölge vatandaşlarını ne derece tatmin eder onu bilemeyeceğim. Bildiğim bir şey var. Ortada bir başarı var. O da bölge vatandaşının haklı çıkışı ve bizimde kurum olarak bu çıkışa ses vererek, ortaya çıkan kamuoyu algısının sonucu elde edilen başarı.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.