Aksu’da havalimanı karşısında “Wonderful Turkish Delight” adıyla Türkiye’nin yöresel ürünler dünyası açıldı. Aksulu İş İnsanı, İsmail Metin, yeni bir konseptle bu yöresel ürünleri burada buluşturarak turizme önemli katkıda bulunmakta.  Türkiye’nin hemen her yöresinden muhteşem lezzetler buradan Dünya’nın her yerine, Antalya’ya gelen turistler aracılığıyla gidiyor. Türk lezzetlerini buluşturan mekân hem bölgede ticari hayatı canlandırıyor hem de hafızalarda ve damaklarda Türk tatlılarının tadını bırakıyor.

Muhteşem Türk Lokumu mekânına girdiğiniz vakit mis gibi Isparta’nın gül kokusu her yanı sarmış durumda. Gül suyu, gül lokumları, gül reçeli kısaca gül ile ilgili aklınıza gelebilecek her ürün burada. Isparta’nın yanında Kayısı, gün karası ve kayısı çekirdeğiyle ünlü Malatya’nın lezzetleri ile karşılaşıyorsunuz. Ardından Konya lezzetleri, Konya’nın o meşhur birbirinden güzel Mevlana Şekerleri, tabi ki Lokumun başkenti Afyon yöresine has ürünler yine bu mekânda müşterileri ile buluşuyor. Gezdikçe çok çeşitli ürünlerle karşılaşıyorsunuz.

Türkiye’nin yöresel tatlarını buluşturan mekâna her gün yüzlerce turist akın ediyor. Türk lokumunu ve her tür tatlılarını beğenerek tüketen turistler ülkelerine gitmeden önce tekrar buraya uğrayarak ülkelerinde ki sevdiklerine Türk tatlarını hediye olarak götürüyorlar.

İşletme sahibi İsmail Metin, kurduğu işletmesiyle ilgili şunları söyledi; ‘Bu projeyi uzun zamandır düşünüyordum, henüz hayata geçirmek nasip oldu. Tamamen bana ait bir proje. Çünkü Antalya’da çok lokum satan dükkân var ama biz lokumcu değiliz. Biz tamamen Türkiye’nin Yöresel Ürünlerini dünyaya tattırmak için kurulduk. Ortadoğu ve Rusya’dan gelen müşterilerimizin Yöresel ürünlere karşı ilgisi daha fazla, onlar daha çok alış veriş yapıyorlar. Turizm Acentaları ile çalışma yapıyoruz. Antalya’ya geldikleri zaman ve giderken mutlaka bize uğruyorlar. Ayrıca bu projeyle ilgili bir başka hedefimiz daha var. Balkanlar’a da bu lezzeti taşımak istiyoruz. Balkanlar da böyle bir Yöresel Ürünler satan bir yer yok. Ben uzun zamandır farklı bir işletmeyle o bölgede iş yaptığım için biliyorum. Türk Yöresel Ürünlerini o bölgeye buranın şubesi olarak taşımayı planlıyoruz.  

Evet, bu güzel mekânı sizler için gittik, gezdik ve sayfamıza taşıdık. Bu muhteşem lezzetleri görmenizde fayda var diye düşünüyorum. Güler yüzlü çalışanları, temiz, geniş, ferah ve gül kokulu bu mekânı görün ve Türk Lezzetlerinden tadın isterim. Ayrıca bu mekânın birde kafesi var. Burada çayınızı yudumlayıp, sabah kahvaltınızı yapabilirsiniz. Günün her saati yorgunluk atmak için burada bir mola verebilirsiniz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.