Hafta sonu Sinan Temirtaş Beyefendinin misafiri olarak Manavgat Beşkonak, Gaziler Köyü mevlidine davetliydik.

Antalya’dan yaklaşık 2 saat sonra bölgeye varabildik. Meşhur rafting yapılan alanın biraz yukarısında bir köy.

Tek kelimeyle anlatmak gerekirse MUHTEŞEM…

O kadar yol gittikten sonra açıkçası bu kadar harika bir yerin karşımıza çıkması sürpriz oldu. Mevlit alanında yüzlerce araç vardı diyebilirim. Çok geniş park alanı olmadığı için sağlı sollu yola park edilmişti hepsi.

Araçtan indikten sonra küçük bir tepeyi tırmanarak mevlit alanına ulaştık. Yüzlerce insan; kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve genç gölgelikler altında söylenen dualara eşlik ediyorlardı.

Çok değerli Sinan Temirtaş beyefendi bizi karşıladı. Oturacağımız yeri gösterdi ve yemek ikramında bulundu. Sadece bizimle değil mevlit alanında ne kadar insan varsa hepsiyle tek tek ilgilendi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu mevlitte bizde duamızı ederek ve ikram edilen birbirinden lezzetli yemekleri yedikten sonra köy hakkında bilgiler almaya başladık.

Arazi olarak epey bir alana sahip köy söylenenlere göre tam 250 yıllık bir geçmişe sahip. 40 yıl öncesine kadar 350- 400 kişinin yaşadığı köyde şimdi ne yazık ki 10-15 kişi yaşıyor. Onlarda oldukça yaşlı nüfus. Bu kadar muazzam bir yeri kim terk etmek ister ki diye sorduk. Gençlerin iş bulması ve çocukların eğitimi için göçe mecbur kalmışlar.

Yılda bir günde olsa mevlit programının yapılması ve genç nüfusun buraları keşfetmesi belki ilerde buralarda yapılacak çok çeşitli etkinliklere de vesile olabilir kim bilir! Bu geleneği yaşatan kişiler belki de gençlerin yolunu tekrar köklerine dönmelerini, ticaret yapmalarını ve topraklarına sahip çıkmalarına vesile olabilir.

Birkaç saat kaldığımız köyde aklımdan onlarca proje geçti. Eminim gençler bu konuda sağlam adımlar atabilirler. Doğanın, tırmanmaya müsait dağların, rafting etkinliğinin, yürüyüş alanlarının ve taş evlerin olduğu bir yerde neden dünyanın en harika kırsal, doğal yada sağlık turizmi yapılmasın ki!

Bizi köyüne davet eden bu güzelliklerle tanıştıran Sinan Temirtaş beyefendiye çok teşekkür ederiz. Kendisi biraz daha ilerde  çok daha güzel yaylaların olduğunu ifade etti. Bakalım yakın zamanda yaylasında buluşmak temennisiyle bölgeden ayrıldık.

Huzurlu bir hafta sonu geçirmemizi, yeni yerleri görmemizi sağlayan, emeği geçen herkese ve bu geleneği yaşatan Gaziler Köyü sakinlerine teşekkür ederiz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.