31 Mart 2024 yerel seçimleriyle ilgili geri sayım tüm hızıyla devam ediyor. Kamuoyunun ise merakla beklediği, belediye başkan adaylarının kimler olacağı?

Bu sorunun cevabı önümüzdeki günlerde, yani Aralık Ayının sonuna kadar netleşeceği ifade ediliyor.

Ama öncesi geçtiğimiz günlerde CHP Parti Meclisi toplandı, toplantı sonrası 226 adayın ismini kamuoyuna duyurdu. Bunların içerisinde dikkat çeken yerler, başta İstanbul olmak üzere, Ankara, Bolu, Bursa ve Balıkesir illeri. Yani 5 büyükşehir adayının isimleri listede mevcut. CHP, Ankara’da mevcut Belediye Başkanı Mahsur Yavaş, İstanbul’da yine mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu’daysa daha önce partiden ihraç edilen, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesiyle tekrar partiye alınan mevcut Belediye Başkanı Tanju Özcan’la devam kararı aldı. Bursa adayıysa 2019 yerel seçimlerinde CHP’de Belediye Başkan Adayı olan ve seçilemeyen Mustafa Bozbey’i tekrar aday gösterirken, Balıkesir’deyse 3 dönem üst üste CHP’de Milletvekili olan Ahmet Akın işaret edildi.

Bu listenin içerisinde Antalya’nın CHP’li Belediye Başkanı Muhitin Böcek’in de gösterileceği ifade ediliyordu. Ancak listede Böcek ismine yer verilmedi.

CHP’nin Parti Meclisi’nin hafta sonu tekrar toplanacağı ifade ediliyor. Toplantı sonrası, yine yeni aday listenin kamuoyuna duyurulacağı konuşulanlar arasında. Ancak açıklanacak bu listede Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adının yine yer almayacağı kulislerde ifade ediliyor. Büyükşehir bazlı açıklanacak ismin Aydın’ın mevcut Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğu parti kulislerinde konuşuluyor.

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek’in adının listede yer almaması, haliyle akıllara Sayın Böcek’in ismi çizildi mi? Sorusunu getiriyor.

Çünkü Başkan Böcek, CHP’nin Genel Başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun peşinden koşmuş, açıklamalarında Kılıçdaroğlu’na açık açık destek vermişti. Ayrıca CHP Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerde Böcek’le seçim kaybedileceği kulis bilgisi olarak ifade ediliyor.

Detaylar göz önünde bulundurulduğunda, ayrıca açıklanan listede yer almaması kafalardaki oluşan sorunun cevabını daha da netleştiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.