“Devlet-i Ali'mizin onurunu kurtarmanızla; Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si ve Sünni'si, herkesi bir ve bütün düşünüp, 'Ne mutlu Türküm diyene' ifadeleriyle 'Ne mutlu Türk olana' ifadesinin yol ayrımında bizlere birlik, bütünlük ve kardeşliği tavsiye ederek cihan devletimizi iyiki kurdunuz”
Kadir Canpolat 

OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat ve parti üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. 
Canpolat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunuldu. 

Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Milli Birlik ve Beraberliğimizin mihenk taşlarını oluşturacak bir üslupla Anıtkabir Özel Defterine mesaj yazdı. 

Bu mesajın her bir sözünü dikkatli okuyunca Kadir Canpolat’ın; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolun tabelalarını sunduğunu, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi tesis etmek için yol haritası çizdiğini, fark etmek mümkün. 

Kadir Canpolat, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı: 

“Muhterem ve mukaddes huzurunuzda, sizlere ilk defa bir mesajla kendimi ifade ediyorum. 'Devlet-i Ali'mizin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini, çok büyük fedakarlıklarla, çok büyük emeklerle, tarifi mümkün olmayan mesaiyle, canla, ırzla, namusla ve bir hikmetle bizler için kurduğunuzu biliyoruz. 

Egemenliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü, Türk devletinin ve Türk milletinin çıkar ve menfaatlerini gözeterek, her renge, her fikre saygı duyarak, bununla beraber ilime, sanayiye, tarıma, endüstriyel alanlarda yaptığınız o hikmetli çalışmalarla, Kur'an-ı Kerim'i Türkçe meal olarak bastırmanızla, Osmanlı Devleti’nin borçlarını ödeyerek Devlet-i Ali'mizin onurunu kurtarmanızla; Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si ve Sünni'si, herkesi bir ve bütün düşünüp, 'Ne mutlu Türküm diyene' ifadeleriyle 'Ne mutlu Türk olana' ifadesinin yol ayrımında bizlere birlik, bütünlük ve kardeşliği tavsiye ederek cihan devletimizin devamı olan bu eşsiz medeniyetimize katkılar sağlayarak, bu yeni yüzyılda cihan devleti olacak Türkiye Cumhuriyeti devletini iyi ki kurmuşsunuz. 

Bizim de size emanet edilen tüm değer ve kıymetlerin, tüm Cumhuriyet'in sorumluluğunun aynı şekilde değerlerini bilerek, kıymetini sürerek, aynı inanç ve ruhla bu bütünlüğü savunarak hizmet ve faaliyet göstereceğimizden emin olmalısınız. Siz, hangi ruh ve manada faaliyetler yürüttüyseniz, aynı ruh ve mananın bir yüzyıl sonra dahi devam ettiğini, yüce milletim, yüce devletim ve yüceler yücesi rabbim huzurunda sizlere ifade ederim." Kadir Canpolat. 

“Karanlıkta güneş aranmaz”

Karanlıkta yol yürümek için ışık gerekir. O ışık 100 yıl önce yolumuza vurdu. Yürümek gerekiyor “yürümeyenleri boş sokaklar gibi ardımızda bırakıp, yürümek…”

Biz karanlıkta ışık saçanların yolunda durup, tabelalara takılıp kalıyorsak Konfüçyus’ün dediği gibi;

“Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.