Geçtiğimiz hafta MHP Aksu İlçe teşkilatında oldukça hareketli dakikalar yaşandı.  31 Mart yerel seçimlerinden bu yana İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Bulut, MHP Genel Merkezi’nin aldığı bir kararla yönetim kurulu üyeleriyle beraber görevden el çektirildi. Ve yerine Hasan Efe Üstün atandı. Kamuoyunda jet bir karar olarak yorumlanan bu istifanın nedenini irdelemek istedik ve MHP İl Başkanı Hilmi Durgun’un kapısını çaldık.  

Aksu’ ya dair birçok şeyin konuşulduğu sohbette, değişiminin nedenlerinden tutunda, Aksu'da AK Parti ve MHP ortaklığını konuştuk. Aksu Belediyesinin çalışmalarını ve belediyeden taleplerinin olup olmadığına kadar, birçok soruya cevap bulduk. Genel anlamda ittifakta bazı aksamaların olduğuna da vurgu yapan Durgun, beklenti içerisinde olmadıklarının da altını çizdi. Durgun “Liderimiz Devlet Bey emrettiği müddetçe, ittifak ruhuna bağlı kalacağız” dedi.

İşte MHP İl Başkanı Hilmi Durgun’dan samimi cevaplar;

Geçen hafta ani bir kararla Aksu İlçe teşkilatında bir değişim yaşandı. İlçe Başkanı Ahmet Bulut görevden istifa ettirildi, yerine Hasan Efe Üstün atandı. Kamuoyu merak ediyor, bu değişim neden yapıldı?

MHP bir siyasi partidir. Biz ticari kar amacı gütmeyen, ticari kar amacı güden şirketler gibi düşünmeyen bir siyasi hareketiz. Siyasi Partilerde hiç bir şey aniden olmaz. Biz buna “görev değişikliği”, “görevden alma” demiyoruz. Bir bayrak ve nöbet değişikliği olarak bakıyoruz. Her zaman da böyledir. Bende buraya bir atamayla gelmiş bir İl başkanıyım. Belki bir gün sonra, belki ne zaman olur bilmediğim şekilde bu koltuğu birilerine bırakacağız. Bizim partimizde buna kötü gözle bakılmaz. Bayrak değişimi zamanı geldiğinde, bayrak değişilir işimize devam ederiz.

Bu gelişmeyi her ne kadar bir bayrak yarışı olarak yorumluyorsanız da, bu tür değişimlerin altında muhakkak bir neden olur. Kimisine göre başarı, kimisine göre de başarısızlıktır. Yoksa durduk yerde neden bir bayrak değişimi olsun ki?

‘Başarı ve başarısızlık’ olarak bunu salt iki kelimeye indirgememek gerekmektedir. Siyasal, sosyal, ekonomik gibi bütün faktörleri göz önünde bulundurur. Yeni gelen bir il başkanı tamamının değerlendirmesini yapar. Değerlendirmesi neticesinde, muhatapların hiç birini kırmadan hareket eder. Çünkü partilimiz ve herkes bizim için çok değerlidir. Bunun ismi ister il başkanı, ister ilçe başkanı, ister yönetici, ister meclis üyesi veya yöneticimiz olsun, fark etmez. Herkes bizim için çok kıymetli arkadaşlardır. Aksu İlçemizde bir değişime ihtiyaç olduğu kanaatine vardık ve bu değişimi gerçekleştirdik. Yani bu Ahmet Bulut Bey’in başarısızlığını göstermez. Yarın Hasan Efe Üstün Bey’den sonra gelecek olan kişinin, Hasan Bey’den daha başarılı olduğunu göstermez. Bu nöbet değişimiydi, biz nöbet değişimini gerçekleştirdik. Nöbet sırası tekrar gelebilir arkadaşlarımıza. Bizim partimizde böyledir.

Kamuoyunda sizin bilgilendirmeniz doğrultusunda, yine sizin değiminizle nöbet değişimi gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Evet doğrudur. 19 İlçemizin analizini yapmak, emarını çekmek ve bununla ilgili üzerime düşen görevi yerine getirerek, Genel Merkezi bilgilendirmek zorundayım. Bunun neticesinde bir kanaat vardır. Bu durum da kanaatin uygulanmış hali var.

Ahmet Bulut ile çalışmak istemediğiniz doğru mu?

Bu bir iddiadır. 2016-2017 yılları arası olması lazım, Ahmet Başkanla beraber İl Yönetimi’nde görev yaptık.  Mesai arkadaşlığı yaptık. 2019 yerel seçimlerinde, önce ki mevcut ilçe başkanının meclis üyesi adaylığından dolayı istifa etti. O dönem Ahmet Bulut İlçe yöneticisi olmasından dolayı, İlçe başkanlığına atandı. Yaklaşık 9 aydır da beraber çalıştık. Gayet uygun başarılı bir şekilde süreci götürdük. Bizim şahıslarla ilgili bir sorunumuz yok. Bayrak değişimi derken aslında şaka yapmıyorum. Ahmet Bey, partimizden aforoz edilmedi. Yanlış anlaşılma olmasın. İhraç edilmedi. Bu bir bayrak değişimi. Ahmet Bulut’un sadece İlçe Başkanlığı görevi bitti. Bundan sonra partimizin İl Yönetim Kurulu Üyesi, İl Başkan adayı olabilir. Yerel seçimlerde, meclis üyesi adayı olabilir. Genel seçimlerde milletvekili adayı olabilir. Hepsi de doğaldır.  Asla ve kat’a ötekileştirme politikası yok bizde. 

Peki, Hasan Efe Üstün ismi nereden çıktı?

Hasan Efe Üstün partimizin bir üyesi. Aksu’da sevilen ve sayılan bir esnaf. Eşi de esnaf. Aksu’nun yerlisi. Yaş itibariyle de Aksu’ya hitap edebilecek, çalışabilecek bir durumunun olduğunu düşündüğümüzden dolayı Hasan Efe Üstün isminde karar kıldık.

Bu arada Aksu’daki ittifakın işleyişinden memnun musunuz?

İttifak sadece Aksu’da değil, 81 ilimizde mevcut. Bu ittifak, 4 Mayıs 2018 yılında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arasında imzalanan Cumhur ittifakı protokolüne uygun bir şekilde devam etmektedir. Genel anlamda aksayan yönleri vardır. Aksayan yönleriyle AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile birlikte, zaman zaman bir araya gelerek, aksayan yönlerinin giderilmesi anlamında çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.  

Aksu’da aksayan bir yön var mı, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Aksuyla beraber diğer ilçelerimizde de hiç şüphesiz aksayan yönler oluyordur. Bunu birbirimizle paylaşıyoruz, çözüm önerilerini ortaya koyuyoruz. Bu durumu basın aracılığıyla kamuoyuna yansıtılması taraftarı değiliz. Bu durum şahsen Cumhur İttifakının ruhuna zarar vereceği kanaatindeyim. Bunlar böyle çok büyük sorunlar değil. Muhataplarıyla görüşülüyor ve çözülüyor. Biliyorsunuz yerelde ki ittifak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa oluyor.  İlk defa olan bir ittifakın, hele hele kendi iç dinamikleri olan ilçelerde, aksayan yönlerinin olması gayet normal ve doğaldır.

31 Mart yerel seçimleri sonrası Aksu’da hem MHP tabanının, hem de İlçe örgütünün temsil noktasında bir başkan yardımcılığı anlamında bir beklentisi olduğu her seferinde dile getiriliyor. Gerçekten sizin camia olarak bu anlamda bir beklentiniz var mı?  

Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Yolumuzu çizen şey, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in emir, talimatlarıyla beraber, davranış biçimidir. Her zaman kendimize kılavuz olarak genel merkezimizi alırız.  Ne genel, nede yerel seçimde Cumhur İttifakı’nın paydaşı AK Parti’den beklenti içerisine girmeden, Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun bir şekilde hareket ederek birbirimizin adaylarını destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Genel Başkanımız emrettiği müddetçe. Sizin bahsettiğiniz beklenti, vatandaşın kendi içerisinde yaptığı konuşmalarda ve görüşmelerde olabilir. Ama vatandaşın dertlerinin ve sorunlarının çözülmesi noktasında, bunun çözüm yolu sadece belediye başkan yardımcılığı değil.  Meclis üyeleri de belediye içerisinde kurumsal anlamda temsil noktasında bulunan arkadaşlarımızdır.  Aksu Belediyesi’nde bir tanesi Büyükşehir olmak kaydıyla, onun haricinde 4 tane daha meclis üyemizle beraber Aksulu hemşerilerimizin dertlerini ve sorunlarını çözme anlamında mücadele gösteriyor.

Bu söyleminizden de anlaşıldığı gibi, başkan yardımcılığı anlamında her hangi bir beklenti içerisinde değilsiniz?

Hiçbir şart ve koşul altında Cumhur ittifakının Belediye Başkanı adayı Halil Şahin’i desteklemedik. Biz 4 Mayıs 2018 tarihinde 2 tane genel başkanın imzasını koyduğu, resmi protokolün olduğu Cumhur ittifakının ruhuna uygun bir şekilde bu desteğimizi sağladık. Ve bu ruha da uygun bir şeklide devam edeceğiz.   

İttifak paydaşı olarak Aksu Belediyesi’nin çalışmalarını başarılı buluyor musunuz?

Aksu kendi içerisinde birçok farklı düşünce ve bakış açısına sahip vatandaşlardan oluşmuş bir ilçemizdir. Belki Aksu İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yarısından fazlası Aksu doğumlu olmayabilir. Bu kapsamda Aksu Belediyesinin bugüne kadar yaptığı çalışmaları genel anlamda başarılı bulduğumuzu söyleyebiliriz. Az önce de ifade ettiğim gibi aksayan ve eksik olan noktaları olabilir. Bunları da karşılıklı görüşülerek çözüyoruz. Cumhur İttifakının Belediye Başkanı olan Halil Şahin, seçimlerde MHP’nin desteğini sonuna kadar almıştır. Şu süreçte de yine Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun bir şekilde desteğimizi veriyoruz.

Son olarak şunu sormak istiyorum, bu değişimle Aksu’da partinize yeni katılımlar olacak mı?

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in 9 Şubat 2019 tarihinde, yani partimizin kuruluşunun 50’inci yıl dönümünde Adana’da yaptığı konuşmada, “Kırılan küsen ve darılan var ise, bu üç hilalin altı, kutlu sancağın altı hepimize yeter. Buyurun gelin, kapımız da, gönlümüzde açık” açıklamaları mevcut. Dolaysıyla bizde Genel Başkanımızın ifadeleri doğrultusunda diyoruz ki, vatanın bölünmez bütünlüğü ortak paydasında buluştuğumuz her bir hemşerimizin MHP çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz. Kapımızda gönlümüzde açık”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.