2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili geri sayım başlarken, partiler de başvuralar devam ediyor.

Bilindiği üzere yerel seçim trafiğini en erken AK Parti başlattı. 9 Kasım’da Belediye Başkan aday adaylığıyla ilgili start veren AK Parti, 22 Kasım’da da bu takvimi sonlandırmıştı. Hemen sonrası Belediye Başkan aday adaylarıyla ilgili parti içi temayül yoklamasını gerçekleştirdi. Tabiri caizse aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler, teşkilat mensupları ve mahalle başkanlarının karşısın da görücüye çıkmıştı. Elektronik ortamda gerçekleşen temayül yoklamasıyla ilgili sonuçları, AK Parti Genel Merkezi’nin dışında kimsenin bilgisi yok. Bununla ile ilgili meclis üyeliği başvurularıysa 3 Aralığa kadar devam edecek.

AK Parti cenahında ki gelişmeler bu şekilde yaşanırken, o zaman Aksu’da kimlerin Aksu Belediye Başkan aday adaylığı için başvurduğunu da ifade edelim.

Süreç başladığında ilk başvuruyu AK Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Celil Gökçen yaptı. Son gün olan 22 Kasım tarihindeyse ardı ardına 3 isim daha başvuru da bulundu. Bu isimler;  AK Parti Meclis Üyesi Emin Bal, Av. Musa Akış ile AK Parti’nin eski İlçe başkanlarından Av. Durmuş Kaan Şahin. Öte yandan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise mevcut Belediye Başkanı olmasından dolayı doğal aday adayı sayıldı. Yani başka bir değişle AK Parti’de 5 isim mevcut. Meclis üyeliğiyle ilgili şu ana kadar herhangi bir başvurunun yapılmadığı ifade ediliyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde kulislerde ismi geçen çok sayıda kişinin başvuru yapılacağı da söylenenler arasında.

Gelelim Cumhur ittifakının diğer paydaşı olan MHP’ye. MHP’de, hem belediye başkan aday adaylığı, hem de meclis üyeliği aday adaylığı başvurularıyla ilgili takvim 13 Kasım’da başladı ve 15 Aralık’a kadar devam edecek. Aksu Belediye Başkan aday adaylığıyla ilgili ilk resmi başvuruyu MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi Turan Alma, Parti Genel Merkezi’nde yaptı. Çarşamba günüyse yine MHP Meclis Üyesi Kemal Kara’nın Ankara’da parti genel merkezine giderek başvuru da bulunacağı, önümüzde ki günlerde ise Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik’inde başvuru da bulunacağı ifade ediliyor. Yine Kepez Devlet Hastanesi doktorlarından Mehmet Şekeroğlu’nun da 4’üncü isim olarak başvuru yapacağı ifade ediliyor. Şu ana kadar ise 6 ismin meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğu biliniyor.

CHP’deki gelişmelere gelecek olursak, belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyeliği aday adaylığı başvuru takvimiyle ilgili start geçen hafta verildi. 15 Aralık’a kadar devam edecek takvim için şu ana kadar resmi başvuru yapan bir isim var, o da CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız. Geçtiğimiz günlerde CHP’ye üye olan Aksu’nun eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın ise üye başvurusu Genel Merkez tarafından kabul görülmesi halinde, onun da aday adaylığı başvurusun da bulunacağı ifade ediliyor. Önümüzde neredeyse 15 günlük bir zaman dilimi olmasından dolayı başka başvurunun olup olmayacağını da zaman gösterecek. Ayrıca meclis üyesi aday adaylığı için şu ana kadar 15 kişinin de başvuruda bulunduğu konuşulanlar arasında. Buradaki son başvuru takviminin ise 5 Aralık’a kadar devam edeceği yönünde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.