Neredeyse ittifak görüşmelerinin sonuna gelindi.  Birçok yerde hem Cumhur, hem de millet ittifakının belediye başkan adayları açıklandı. Kalan yerlerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Yani ufak tefek rötuşlar yapılacak. Bu anlamda açıklanmayan yerlerde olduğu gibi, Aksu seçmeninin beklediği tablonun nasıl cereyan edeceği.

Bilindiği üzere Millet İttifakı’nın diğer kanadı olan CHP, dünkü Parti Meclisi toplantısı sonrası, başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak üzere, 6 İlçede belediye başkan adaylarını açıkladı. Bu açıklanan İlçeler arasında Aksu’da var. İsim İsa Yıldırım. Beklenti içerisinde olan İYİ partililerse karşı atağa geçerek, Aksu’dan bir aday çıkarmak istedikleri ifade ediliyor. Bu ihtimal ‘Hayata geçer mi, geçmez mi?’ onu da zaman gösterecek.

Şimdi gelelim Cumhur İttifakına, yani AK Parti MHP işbirliğine. İşte bu soruya yanıt bulmak için parti kulislerine girdik. Daha önce AK Parti kanadında ki gelişmeleri sizlere ifade etmiştik. Peki, MHP kanadında ki gelişmeler nasıl?

Kulislerde konuşulanlara göre MHP, Aksu’da ısrarcı. 5 merkez ilçesi bulunan Antalya’da, ilçelerden birin de kendi adayıyla seçmenin karşısına çıkmak istiyor, MHP.

Bu İlçe de hiç şüphesiz Aksu. Peki, neden Aksu? İşte bu soruya da MHP’li yöneticiler şu yorumu getiriyor.

‘MHP olarak 2009 yerel seçimlerinde Aksu’da seçim kazandık. Adayımız yerinde durmuş olsaydı, 2014 yerel seçimlerinde yine seçimi kazanan MHP olurdu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, 2014 yerel seçimlerinde mevcut belediye başkanı İsa Yıldırım BBP’den aday olmamış olsaydı, yine seçimi kazanan MHP olurdu. İşte bu olumsuzlukların içerisinde AK Partili adayın iktidar gücünü arkasına alarak sarf ettiği vaatler olmasına rağmen, çok az bir oy farkıyla MHP olarak seçim kaybettik. Yani buda gösteriyor ki MHP Aksu’da küçümsenmeyecek bir oy potansiyeline sahip. 5 yıllık süreç zarfında mevcut belediye başkanının hali hazırda yanlışlıkları da ortadayken, Aksu’da MHP olarak aday göstermek bizim hakkımız”

Bu açıklamalardan da anlaşılıyor ki,  MHP’li yöneticilerin haklılık payı çok yüksek. Daha öncede ifade etmiştim. Mevcut yönetim sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde, gönüllere girecek çalışmalar yapmış olsaydı, ne bu taleplerin hiç biri konuşulurdu, nede AK Parti’den mevcut belediye başkanının karşısına 7 tane aday adayı çıkardı. Neyse bunlar bilindik şeyler.

Şimdi gelelim MHP’nin Aksu’yla ilgili ısrarı kabul görülürse, “Aday kim olur?” sorusuna yanıt bulalım.

Yine kulislerde bu soruya cevap olarak 2 seçenek konuşuluyor. Bunlardan biri 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan adayı olan Ramazan Özen ile ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek MHP’den Belediye Başkan aday adayı olan Kemal Kara. Bu iki isimde MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy’un ajandasında yazılı olduğu ifade ediliyor. Ayrıca AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu başta olmak üzere, AK Parti’nin küskünlerinden birçok kişinin Ramazan Özen ismine sıcak baktığı konuşulanlar arasında. Bu isimlerle ilgili karar verecek olacak mercide hiç şüphesiz MHP’li yöneticilerdir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.