21 Ocak, yani geçtiğimiz Cuma günü, Güzelyurt Mahallesinde ki 4 yüz 21 dönümlük ormanlık alanda, içerisinde çeşitli ticari alanların yanı sıra sosyal aktiviteler ile piknik alanlarının yer alacağı Şehit Ömer Halisdemir Kent Ormanı Mesire alanı ihalesi gerçekleştirilecekti.

Belediye Meclis salonunda gerçekleşecek olan ihaleye, tüm hazırlıklar yapılmasına rağmen katılımcı olmadığından dolayı yapılamadı. Oysaki 3-4 firmanın ihale dosyası aldığı ifade edilmişti. Neden katılımın olmadığını Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e sordum.

İhale dosyasının alan firmaların Antalya ili dışında olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, “Bilindiği üzere ülkemiz son bir haftadır olumsuz hava şartlarıyla karşı karşıya. Bize ulaşan bilgiye göre de bu katılımcı firmaların hava muhalefeti dolaysıyla ihaleye katılamadılar. Bundan dolayıdır ki, ihalemizi gerçekleştiremedik” açıklamalarından bulundu.

Şahin, tekrar yeni ihale tarihinin alınması için de 20 günlük bir zaman diliminin geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Yani bu da demek oluyor ki yeni ihalenin, bir veya 2 ay sonrası yapılacağı anlamına geliyor. Belediye tarafından uzun uğraşlar sonucu Orman Bakanlığından tahsis edilen bu alan daha önce de ihaleye çıkartılarak bir firmaya ihale edilmişti. Ancak ihaleyi kazanan yüklenici firma, yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı, Aksu Belediyesi tek taraflı ihaleyi fesih etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.