MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Eylül ayında başlattığı miting programı kapsamında bugüne kadar Sivas, Bursa, Kayseri, Erzurum, Konya, Manisa, Elazığ ve Samsun’da vatandaşlara seslendi.

Bahçeli, Pazar günü Mersin’de de miting düzenledi. Mitinge, Adana, Osmaniye ve Hatay teşkilatlarının yanı sıra Antalya İl teşkilatından da 19 İlçeden 100 otobüsle katılım sağlandı. Bu ilçelerden biri de Aksu’dan, 3 otobüs eşlik etti.

Miting öncesi, yani birkaç gün önce MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün, MHP Antalya İl Teşkilatı öncülüğünde Mersin Mitingi ’ne İlçe Teşkilatı olarak katılım sağlayacaklarının altını çizerek, katılmam yönünde bana da davette bulundu. Bende Üstün Başkanın nazik davetini kırmayarak katılım sağladım.

Cumartesi akşamı saat 23.50’de İlçe Teşkilatına geldim. 100 katılımcı hazır bir şekilde bekliyordu. Ayaküstü yapılan hoş beş sohbetten sonra, gece 00. 30’da yola koyulduk. Her araçta bir araç sorumlusu görevliydi. Mersin merkeze varana kadar, ince ince hesaplanan yol planları. Nerelerde mola verilecek, araçların birine ne kadarlık uzakta olduğu yönünde takip sistemi. Ayrıca he yöneticinin ve meclis üyesinin misafirleriyle yakından ilgilenmesi seyahatin ayrı bir güzelliğiydi. Durum bu olunca sekiz saatlik yorucu yolculuk, oldukça keyifli bir hale dönüşmesine neden oldu.

Bir taraftan Aksu’nun sevilen ismi ve aynı zamana biraz engelli olmasıyla da gönüllere taht kuran Fatih’imizin yola çıkar çıkmaz ettiği dua. Akabinde otobüslerde en ince detayına kadar yapılan ikramlarda olunca, ilk mola yeri olan Anamur’a nasıl geldiğimizin farkına bile varamadık.

Anamur’da, MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi Ali Alpay’ın iş ortağı, Sait Bulut bizi karşıladı. Aslen Anamurlu olmasından dolayı akşamdan mekânı açtırmış, Aksu ekibine yönelik gerekli yemek hazırlıkları yaptırmış. Çorbalarımızı içtikten sonra tekrar yola koyulduk. Gene türkü ve şarkılar eşliğinde duraklardan biri, Mersin’in Erdemli İlçesi’ne kadar geldik.

Programda Erdemli, Antalya genelinden gelen araçların toplanma yeri olarak belirtilmiş. Sabahın ilk ışıklarıyla araçlardan indiğimizde 100 araçtan inen katılımcılar ortalığı neredeyse panayır alanına çevirmişlerdi. Orada da bir taraftan çay ikramları, öte yandan hazırlanan çorba stantlarında ikram edilen çorbalar. Sonra İl Başkanı Hilmi Durgun ’la beraber, Milletvekili Abdurrahman Başkan, Belediye Başkanları toplanma alanına gelerek vatandaşlarla kısa bir selamlaşma da bulundular.

Sonrası tekrar konvoy şeklinde, miting alanına doğru yol alındı. Sabah saat 11.00’de araçlar için belirtilen güzergâhlara park ettik. Kısa bir Mersin turu yaptık. Derken miting zamanı geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yoğun tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkarak CHP ve altılı masayı hedef alan eleştirisel konuşmasını yaptı. Ayrıca dikkatimi çeken ayrı bir konu ise miting alanının yeri. Mersin’in Merkez İlçelerinden biri olan Yenişehir İlçesi CHP’li bir belediye tarafından yönetiliyor. Yolun karşı tarafı ise Akdeniz İlçesi, orasının yönetimi de CHP’li belediyeden. Bunu şahsen bir meydan okuma olarak algıladım. Çünkü MHP Mersin’in birçok ilçesini yönetmesine rağmen, böyle bir dev mitingin bu noktada yapılmasının adı başka bir şey olamaz diye düşünenlerdenim.

Evet, gidiş serüvenimiz böyle gerçekleşti. Dönüşte herkeste aşırı derece de yorgunluk olmasına rağmen, yine aynı plan ve program doğrultusunda yol aldık. Yine söylenen türküler, şarkılar ve yapılan çeşitli ikramlar. Bu detaylardaki maksadım, bu organizasyon Aksu İlçe Teşkilatı’nın ilk büyük organizasyonu olmasına rağmen, oldukça başarılı oldu. Bilindiği üzere bu tür organizasyonlar hata kaldırmaz. Birçok kişinin sorumluluğu sizde olmasından dolayı, ince eleyip sık dokumanız gerekir. Edindiğim izlenim de Aksu İlçe teşkilatı ve MHP Meclis Üyeleri, bu görevi kusursuz bir şekilde yerine getirdiği yönünde. Bu vesileyle kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.