Geçen hafta Aksu Belediyesi Ekim Ayı Meclisi yapıldı. Uzun süredir gitmiyordum. Ekim Ayı Meclisi’ne katılmak istedim.

 Meclis oturumu başladı.

Her zamanki temenniler ve kutlamalarla ayın konularına göre grup sözcüleri sözlerini tamamladılar. Geçtik gündem maddelerine.  1,2,3,4 derken meclis üyelerinin onayı ile geçildi.

Geldik 5. Maddeye…

İşte beşinci madde var ya, her şeyi alt üst etti.

Neydi bu madde? Kısaca bahsedeyim. Daha önceki mecliste gündeme gelen madde, komisyona havale edilmiş. Komisyonda görüşülen bu madde, uygulamada bir sakınca görüldüğünden dolayı, İmar Komisyonu üyeleri, oy birliğiyle olumsuz görüş belirtiyorlar.

AK Partili Yaşar Sözen, Pınar Uğur, MHP’li Ali Bilge Alpay, İYİ Partili Gökhan Kaplan ile DSP’li Ahmet Okudan’dan oluşan İmar Komisyonu’nun, olumsuz görüş belirttiği rapor, bu ayki meclis oturumuna geliyor. 

İşte bu madde oylamaya sunuldu.

AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen’in ilgili maddenin Plan Proje Müdürlüğü’ne gönderilmesi önerisini Başkan Şahin oylamaya sundu..

Oylama sonucu, öneri oy çokluğuyla kabul görüldü. Bunun üzerine İYİ Parti Sözcüsü Gökhan KAPLAN tekrar oylama yapılarak sayılmasını istedi. Başkan da –‘Saysaydın’ diyerek 6. Maddeye geçti.

İyi parti grubu 6. Maddeye sessiz kalarak önce 5. Maddenin netleşmesini istedi. 7. Maddeye geçildi. İYİ Parti yine sessiz kaldı. 5. Madde, dedi. Başkan yine bildiğini okudu. Diğer maddelere devam etti.

Ortam iyice gerildi.

Sinirler, nabızlar hızla atmaya başladı.

Mahallelerin sorunlarına yönelik bilirkişi oylamasında, İYİ Parti grup sözcüsü Gökhan Kaplan’ın Ak Parti mahalle başkanlarına yönelik ‘çakma muhtar’ sözü fitili ateşledi.

AK Parti Meclis Üyesi Ali Çetin, yerinden fırlayarak -Sözlerine dikkat et, çakma muhtar diyemezsin-dedi.

Sonra olanlar oldu.

İYİ Partili meclis üyeleri bir taraftan, AK Partili meclis üyeleri öte taraftan, derken kızılca kıyamet koptu.

Başkan, hemen güvenlik görevlilerini çağırarak, İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan KAPLAN’ı dışarı atmak istedi.

Ramazan ÖZEN –Dışarı attıramazsınız, buna hakkınız yok, dedi.

Başkan – Attırır mıyım, attırmaz mıyım görürüz, dedi.

Toplantıya ara verildi. 10 dakika.

Sonra tekrar devam edildi. Sinirler yatışmıştı ama. 10 dakika önce Aksu Meclisi tarihe olmaması gereken bir sayfa bırakmış oldu.

Bu Aksu’ya yakışmadı.

Meclis Başkanı Halil Şahin, sağduyulu, babacan, çözüm odaklı, idare eden yönünü her zaman devrede tutarsa, bir daha bu tür vakalar yaşanmaz diye düşünüyorum.

İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan KAPLAN, Başkanın evladı yaşında. Gençliğine, heyecanına, siyasette ilerlemesine rol model olacak tavırlar sergilenirse, bu genç adama güç verir.

Aksu’ya gelmiş geçmiş olsun diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.