Yıllar önce 1938 yılında Aksu'da kurulan Macun İlkokulu, şimdi Taş Mektep Kütüphanesi olarak öğrencilere kapılarını açtı. 

Kimler mezun olmamış ki buradan.  Neredeyse Aksu'da bulunan her aileden mutlaka bir fert bu okuldan mezun. 

Açılışta bu okulun mezunlarını en çok heyecanlandıran ve sevindiren okullarının yeniden onarılarak tekrar eğitim yuvası haline getirilmesi oldu. Yıllar önce mezun olanlar, duygulu bir şekilde geçmişe yolculuk yaptılar bu açılışta. Öğretmenlerini, arkadaşlarını andılar. Sınıflarını , bahçede ne tür oyunlar oynadıklarını anlattılar. 

Aksu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zeki Gök, 1972 yılına ait o günlere ait fotoğraflarını bizimle paylaştı. Sınıf arkadaşları ve öğretmeniyle çekilmiş ve bugünlere kadar albümde kalan fotoğraf, geçmişi çok güzel yansıtıyor. 

Zeki Hoca abisinin de   bu okuldan mezun olduğunu dile getirerek halk oyunu fotoğraflarını da bizimle paylaştı. 

Bizde bu sayfamız da o fotoğraflara yer verdik. Geçmişin güzelliğini ve sadeleğini gözler önüne seriyor. 

Macun İlkolunda kim bilir başka ne güzellikler var. Zaman zaman sayfalarımızda yer vereceğiz. Geçmişe sizinle birlikte kısa kısa yolculuklar yapacağız. 

Kapılarını eğitim yuvası olarak açan ve bir çok anıyı taşlarında, bahçesinde, sığınağında barındıran bu okulun, şimdi kütüphane olarak ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.