MHP’li Kara'dan iddialı açıklamalar

MHP İlçe Başkanı Kemal Kara oldukça iddialı konuştu. 2014 yerel seçimlerinde Aksu Belediye Başkanlığını emaneten AK Partiye verdiklerini ifade eden Kara, “Şimdi emaneti alma zamanı” dedi.

03 Eylül 2018 Pazartesi 14:09
MHP’li Kara'dan iddialı açıklamalar

Yerel seçimlere az bir süreç kaldı. MHP Aksu İlçe teşkilatı olarak izleyeceğiniz yol nedir?

Öncelikle adayımızı erken açıklayacağız. Halkın gündeminde, kamuoyunda karşılığı olan, partimize bağlı, partimizle beraber hareket edecek aday adaylarıyla hareket edeceğiz. Şu an için bizlerle istişarelerde bulunan aday adaylarımızda var. Bu başvuruları Aksu’da ki kanaat önderlerimizle, MHP’nin kayıtlı üyeleri, yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımızla bunları analiz etmeye çalışacağız. Bu istişareler sonucunda ortaya çıkan isim ve isimleri, gerek İl başkanlarımıza gerek Genel Merkezimize götürüp ortak bir çalışmayla adayımızı belli etmeye çalışacağız..

Adayınızı erken açıklayacağınızı ifade ediyorsunuz. Belirlediğiniz takvim nedir?

Şu anda net bir tarihimiz yok. Biliyorsunuz o dönemler geldiği zaman gerek devlet memurları, gerekirse de kamu kurumu kuruluşlarında görev yapan insanlar oluyor. O insanların istifa etme süreleri oluyor. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım. Kiminle bu seçim alınır, kim partimize ve Aksu’ya daha çok hizmet eder, Aksu’da en çok sevilen, hizmet bağlamında karşılığı olan kimdir? Şeklindeki sorulara cevap arayarak adayımızı belirleyeceğiz.

Aday adaylığıyla ilgili çalışmaların olduğunu ifade ettiniz, başvuruların olduğunu ifade ettiniz. Şu ana kadar size başvuruda bulunan var mı? Aksu’da “ben belediye başkan aday adayıyım” diye başvuruda bulunan var mı?

Resmi başvuru olmasa da -Aksu’da Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanı aday adayı olacağım- diyen arkadaşlarımız var. En az 4-5 kişi resmi olmasa da MHP çatısı altında aday adayı olmak istediklerini ifade ettiler. Bizlerle istişarelerde bulundu. Bu başvuruları gerekli yerlere ilettik.

İsim verecek olursanız, kimlerin adı geçiyor, kimler başvurdu?

Resmi başvuru olmayınca, isim vermemiz yanlış olur. Ne zaman ki resmi anlamda bir başvuru gerçekleşirse, o isimler kamuoyuna deklare edilecektir. Bundan dolayıdır ki o isimleri şu an için ifade etmek yanlış olur.

Uzun bir süredir kulislerde iki kişinin ismi geçiyor. Birincisi Ahmet Yaşar. Ahmet Bey bireysel olarak gerekli çalışmalarını yapıyor. İkinci isim de Turan Alma. Bilindiği üzere Turan beyde MHP il başkalığı binasını tamamlayan kişi. Hedeflerinin arasında Aksu belediye başkanlığı olduğunu her platformda dile getiriyor. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?

Ahmet Bey, geçmiş dönemlerde partimizin İl yönetim kurulu üyeliğini yapmış. Aynı zamanda Aksu ve Büyükşehir meclis üyeliği görevini yapmış. Turan Bey’de mevcut il yöneticimiz. Belirttiğim gibi, partimizin kriterlerine uyan herkes çalışmasını yapabilir. Ama MHP teşkilatı olarak, şu ana kadar aday olarak belirlediğimiz bir isim yok. Herkes çalışmasını yapacak. O süreç geldiği zaman illaki, bir isim ortaya çıkacak. Aday adaylarımız eninde sonunca bir kişi üzerinde uzlaşılacağını ve bu mantıkla çalışmalarını yapması gerektiği bilincinde olacak. Bilindiği üzere 2014 yerel seçimlerinde 10 kişi aday adayı olmuştu. Adaylık ise bir kişiye nasip olmuştu. Bu seçimde de aday adayı olacak arkadaşlarımız bu bilinçle çalışmalarını yaparak kendilerini kamuoyuna tanıtmaları gerekir.

2014 yerel seçimlerinde,10 kişinin başvuruda bulunulduğunu ifade ettiniz. Siz şimdi İlçe Başkanısınız. Süreci analiz ediyorsunuz. Buradan yola çıkarak, şunu sormak istiyorum. Bu seçimdeki başvuru sayısı sizce ne olur? Nasıl bir tablo ortaya çıkar?

Yaptığımız görüşmeler sonucu edindiğim izlenimlerde 30’ya yakın kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunacağını düşünüyorum. Bu kişilerin MHP’den aday adayı olmak için kalbi serçe gibi çarpıyor. Aksu’da artık birbiri içimizde mazeret üretmememiz lazım. İyi analiz ederek çok açık şeffaf bir şekilde adayımızı ortaya koyacağız. Kılı kırk yararak öyle bir aday çıkarmamız lazım ki, hiçbir ülkücü kardeşimizin mazeret üretmemesi lazım. Aday adayı 50 tane de olabilir. Sıkıntı değil. Ama aday adayı olan kişilerin, adaylığın sadece bir kişiye verileceği bilinciyle hareket etmeleri gerekir. Bu düşünceyi aşmış olan arkadaşlarımızla beraber yol alacağız.

Hepimiz biliyoruz. Seçim sürecinde birçok argümanlar var. İl teşkilatının görüşü, Genel Merkezin bakış açısı da çok önemli. Sizin sözünüz başlı başına ne derece geçerli olacaktır? Geçmişte birilerinin ak dediğine diğeri kara diyebildi. Bu uzlaşı sağlanabilecek mi? Yani, hem genel merkez, hem il hem de ilçe bazında bir konsensüs sağlanabilecek mi?

İllaki her siyasi partide sizin dediğiniz bazı konular oluyor. MHP’de 3. dönemim. İllaki bir Kara Kemal faktörü var Aksu’da. Bir şeyleri genel merkezimiz görüyor. Bir entrikaların dönmeyeceğini Milliyetçi Hareket Partisi Aksu ilçe teşkilatının, tabi ki il teşkilatımızın da görüşleri olacak. Genel merkezimizin, genel başkan yardımcılarımızın tasarrufu olacak. Son olarak Genel Başkanımız ne derse o olacak. Tüm bunlara rağmen, tepeden inme, ısmarlama bir şey olacağını düşünmüyorum. İlçe teşkilatımızın ve bizlerin vereceği kararlar önemli olacaktır.

.Oldukça iddialı konuşuyorsunuz. Şöyle bir gerçekte var, Milliyetçi Hareket Partisinin belli bir taban oyu var. 2014 yerel seçimlerinden birçok faktör işin içine girmesine rağmen, kıl payı seçim kaybetti. Ama 24 Haziran genel seçimlerinde Aksu’da 4. parti olarak ortaya çıktı. İçinizden çıkan partiyse 2. parti oldu. Böyle bir yaşanmışlık varken, tablo nasıl değişecek?

Bu siyasi oluşum sadece bizim içimizden çıkan bir oluşum değil. O oluşum değişik görüşlerin oluşturduğu kozmopolit yapısı olan bir siyasi parti. O süreçte oluşturulan algılarla ve anket şirketlerinin şişirmesi sonucu belli bir yere gelmiş siyasi uzantı. 24 Haziran seçimlerinden sonra tüm kamuoyu bu uzantının ne kadar boş olduğunu gördü. Genel seçim olmasına rağmen MHP’nin burada yüzde 9 gibi bir oy kaybı var. Bunların aldığı oy, sadece MHP’den alınan oy değil. Değişik siyasi partilerden de oy alındı. Şimdi geldikleri noktaya baktığımız zaman kendi içlerinde birçok boşluğun yaşandığını görüyoruz. MHP olarak dimdik ayaktayız. Türk milletinin varlığı için, vatanı için gerekli yerde elini taşın altına koymaya devam ediyoruz. Aksu’lu vatandaşta bunu görüyor, izliyor. O dönem partimiz içinde bir olağan üstü durum yaratmaya çalıştılar.

Yani şunu mu söylüyorsunuz: Yerel seçimlerde kaybettiğiniz yüzde 9 oranındaki oy tekrar Milliyetçi Hareket Partisine dönecek midir diyorsunuz?

Daha fazlası döner.  Çünkü Liderimiz Devlet Bey’in şimdi ye kadar ki dik duruşunu, ayrıca  ülke, vatan, millet söz konusu olduğu zaman milliyetçi, ülkücü camiasının kendi üstüne düşenden fazla bir görev yaptığını Aksu kamuoyu biliyor. İyi ki bu adam varmış, iyi ki Genel Başkan Sayın Dr. Devlet Bahçeli bu ülkenin başında duruyormuş diyen, takdir eden çok sayıda insan var. İnsanların değişik siyasi görüşleri oluyor. Tüm buna rağmen devlet Bey’den dolayı oyumu MHP’ye vereceğim, “Bu adam olmasaydı, bu ülkenin durumu Suriye, Mısır olurdu” diyen vatandaşlarımız var. Genel Başkanımız hem 15 Temmuzda dik duruşuyla, hemde  ekonomik savaştaki dik duruşuyla taktir topladı, kamuoyunda. Antalya yeni kurulan siyasi oluşumun pilot bölgesiydi. Memnuniyetsizlik hat safhada. Geri dönüşüler var. –Kandırıldık- diyenlerden tutunda - bizi sattı- diyenlere birçok kişiyle karşılaşıyoruz.

Birde Ak Parti gerçeği var, 2014 yerel seçimlerinde kıl payı seçim kaybettiyseniz de 1’inci parti olarak çıktı. Şu an yerel ve genel olarak bir iktidar gücü ortada. Ne kadar oy kaybı olsa da AK Parti’nin kemikleşmiş bir taban oyu var, bunu tüm Aksu kamuoyu da biliyor. Ak Parti engelini nasıl aşacaksınız?

Ak Partide bir taban oyu var derken, MHP’nin taban oyunu da bir kenara atmamak gerekir. Ayrıca MHP’nin ülke siyasetinde ortaya koyduğu fedakarlığı AK Parti seçmeni çok iyi biliyor. Ayrıca genel seçimler ile yerel seçimlerin havası bir başka olur. Kaliteli bir meclis üyesi tablosu ile kamuoyunun tasvip edeceği bir aday birçok şeyi değiştir. Şu an AK Parti içerisinde bölünmeler var. AKP’li, AK Partili, vekilci, belediye başkancı, ilçe başkancı şeklinde ayrışmalar var. Bunun yanı sıra 4,5 yıllık AK Parti belediyeciliği sürecinde yapılanlar ortada. Kamuoyu bunun farkında. Bunların hepsi seçimleri kazanmamıza etken olacaktır.   Yani Ak Partili seçmen memnun değil yapılanlardan. Bazı çözüm odaklı şeyler var, onlar artısı olabilir. 2014 yerel seçimlerinde 41 proje vadiye ortaya çıktılar. Bunun hangisini gerçekleştiler.  4 tane gelişi güzel park yapmayla belediyecilik olmaz. Vatandaş hiçbir şeyi görmezden gelmiyor. En ufak bir şeyin çok iyi biliyor ve notunu veriyor.

Her ne kadar AK Parti açısından genel ve yerel seçimlerde alınan oy oranları aynı değilse de, 2009 ile 2014 yerel seçimlerinde aldığı oy oranı yüzde 30 bandında. Tüm bu olumsuzluklardan yola çıkarak 3-4 puan kırılma payı olsa bile, yine yüzde 25’lik bir Ak Parti seçmeni var. Belediye Başkan adayı ile meclis üyelerinin aday profillerinden gelecek oy oranlarını ekleyecek olursak AK Parti açısından yine 30’lara çıkacak bir oy oranı ortada. Bu gerçeği nasıl göz ardı edebilirsiniz?

Biraz öncede belirttim. Aksu da genel ve yerel seçimler farklı.  Aksu’da yerel seçimlerde, belediye başkanlığı seçimi adeta bir mahalle muhtarlığı seçimi gibi değerlendiriliyor. Taban oyu değil, kişilere oy veriliyor. MHP’nin kalelerinden bir tanesi de Aksu’dur. Geçmişe baktığınız zaman bunu göreceksiniz. Aksu siyasetine adını yazdırmış birçok kişi MHP camiasından çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi camiası parlatmıştır, bir yerlere taşımıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Aksu’da vardır. Yani ülkücü, Yörük şehridir Aksu. Aksu’nun 35 mahallesinin 33 mahallesi genelde birbirini tanır, birbirinin ölüsüne ve dirisine gider, Ayrıca AKP’nin tarihine baktığın zaman 17 yıllık bir parti. 17 yıl önce o insanlar nereye oy veriyordu.

Ama 17 yıldır girdiği seçimlerde zaferle çıkıyor. Bu da ayrı bir gerçek . Size göre zaferdir, bir başkasına göre zafer değildir.Ortada bir aritmetik var, matematik hesabı var,  sayısal veriler ortada.

Evet, ekonomik anlamda sayısal veriler ortada. Aday profili çok önemli. Aksu’da sevilmeyen bir adamı aday olarak gösterin, o partinin ne kadar bir tabanı olursa olsun alacağı oy bellidir.  Yerel seçimlerde seçmen bilmediği bir adaya oy vermiyor.  Bu AK Parti için de MHP içinde geçerli. O yüzden bizler toplumun kabul göreceği bir adayla yola çıkarak seçimleri kazanacağız. Yerel yönetimlerde MHP olarak uzmanız. 2014’te yaptığımız bazı hatalardan tecrübe kazanarak, 2019’da yapacağımız yerel seçimlerde aynı hatalara düşmeyeceğiz. Az bir oy farkıyla seçim kaybettik. Kaybetmemizdeki etkenler belli.  Not defterimde o zamanı itibariyle kişilerin ismi dahi yazılı. Kimin ne dediği, kimin ne yaptığıyla alakalı. Kısacası hatalarımızdan ders aldık. Hani Yörükler dediği gibi, -Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz-  Bazı şeyleri yaparken sağlam adımlarla ilerlememiz lazım.

Not defterinizin dolu olduğunu söylüyorsunuz. O güne döndüğünüz zaman ne hatalar yapıldı? Bariz gördüğünüz hatalar nedir?

O hatları burada deklare etmemiz MHP camiasına bir yarar sağlamaz. Ama önemli olan bu hatalardan ders çıkarmak. Tekrar etmemek. MHP olarak 2014 yerel seçimlerini kazanmamamız için bir sebep yoktu. Hatalardan dolayı kaybedildi. Şimdi önümüze bakıyoruz. 2019 yerel seçimlerinde MHP olarak zaferle çıkacağımıza inanıyorum. 2014 yılında eğer 48 günlük ilçe başkanı değil de, 3 aylık ilçe başkanı olsaydım seçimi alamamamız gibi bir ihtimal yoktu. Yani biraz tecrübe sahibi olsaydım. MHP’nin aldığı seçimi biz emaneten AK Parti’ye verdik. Ama şimdi emanetimizi geri alma zamanını.

Son olarak ne diyeceksiniz seçmene?

Aksu’da şu ana kadar hizmet anlamında kimler elini taşın altına koyup, bir şeyler üretmişse, hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, herkesin tasvip edeceği toplumun kabul göreceği bir adayla yola çıkarak emanet olarak AK Parti’ye verdiğimiz Belediye Başkanlığını alacağız. Türkiye ölçekli MHP Belediye Başkanlarının yaptığı icraatlar ortada. Bizler bu anlamda Aksu için taşın altını elimizi değil gönlümüzü koymaya hazırız. 

Son Güncelleme: 03.09.2018 14:15
Anahtar Kelimeler:
MHP AksuKemal Kara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.