Başkan Şahin’in Ankara görüşmeleri

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Ankara ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Antalya Milletvekilleri başta olmak üzere birçok bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını dile getiren Şahin, Kemerağzı-Kundu Turizm Bölgesiyle ilgili yapılan planların yeniden gözden geçirilerek, düzenlemeler yapıldığını ve askıya çıktığını ifade etti. Şahin, Pınarlı bölgesindeki planlamanın da sonuna gelindiğini söyledi. 

21 Şubat 2022 Pazartesi 11:24
Başkan Şahin’in Ankara görüşmeleri

Olumlu adımlar

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin geçen hafta Ankara’da bir takım görüşmeler yaptı. Gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, olumlu sonuçlar elde edildiğini ifade etti. Şahin, “Özellikle sahildeki planlamalar ile ilgili sürekli takip ve bir takım işler vardı. En son gelinen noktada son noktayı koyduk ve askıya çıktı. Pınarlı bölgesindeki planlama, mülkiyet ile ilgili sıkıntılar özellikle sarı alan ve oradaki hazine arazisi yani meradan hazineye döndürdüğümüz yerler ile ilgili şuan son noktalara geldik. Şimdi 18 uygulaması çalışmasını yapıyoruz” dedi.

Pınarlıda 18 uygulaması

Kemerağzı ve Kundu Turizm Bölgesiyle ilgili belediyenin daha önce yaptığı imar planlarının askı sürecinde yapılan bazı itirazlar sonucu mahkeme kararıyla iptal edildiğini aktaran Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “ Mahkemenin iptal gerekçelerini baz alarak planları yeniden gözden geçirdik. Belediye olarak yeniden çalışma yaptık. Bu planlarımızda bitti. Turizm Bakanlığı’na onaya sunduk. Şükürler olsun ki şimdi askıda. Ayrıca Pınarlı bölgesinde ki başvurularda sonuçlandı.18 uygulamasına geçildi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi ayağı var. Büyükşehirde takip edilir, itiraz olursa onlar da değerlendirir” açıklamalarında bulundu. 

Sahada görülmesi ve anlatılması lazım

Şahin, “Diğer tarafta da bizim birçok Bakanlıkta işlerimiz var. kentin geçmişe dayanan kronikleşen sorunları var. Bu sorunları çözmek için her zaman görüşmeler halindeyiz. Biz şuan neye hamle yaptıysak, hepsinde Allah’a şükürler olsun başarılı oluyoruz. Bazı şeyleri konuşmaktan ziyade, saha da görmek ve anlatılması lazım. Hastanede olduğu gibi, uzun uğraşlar sonucu, o sorunu çözdük ve şimdi sahada yapılanları konuşuyoruz. Kaç senedir uğraştığımız spor kompleksi meselemiz vardı. Onda da saha çalışmalarına 33 dönümlük bir alanda başladık” şeklinde konuştu.

Meyveler alınıyor

Bu başarılarda AK Parti Antalya Milletvekillerinin çok büyük gayretlerinin olduğuna da değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “İşlerin başında bizim de olmamızın ayrı avantajı oluyor. İşler hakikaten çapraşık işler. Sadece birine anlatmakla olacak işler değil. Kapıları zorlamamızın meyvesini alıyoruz.  40 senelik sıkıntılar vardı. Yılmadan kapıları zorladık. Anlattık. Sonuçta çözüme kavuştuk” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.