Aksu Belediyesi spora karşı, güreşe karşı!

AK Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Mekik, Aksu Belediye Spor Kulübü bünyesinde bulunan ve dereceye giren güreşçilere verilmesi düşünülen ödüllerle ilgili gündem maddesinde, “Şimdi biz bu kararı alırsak, halkı ve güreş camiasını karşımıza alırız. Aksu Belediyesi hem spora karşı, hem de güreşe karşı, şeklinde algı oluştururlar. Gelin bu kararı tekrar gözden geçirelim” açıklamalarında bulundu.

10 Mayıs 2024 Cuma 12:51
Aksu Belediyesi spora karşı, güreşe karşı!

Haber Merkezi-

Aksu Belediyesi’nin Mayıs ayı ek meclis oturumu yapıldı. 9 gündem maddesinin ele alındığı oturumda, geçmiş dönemde AK Partili Belediye Başkanı Halil Şahin başkanlığında oluşturulan meclisin kararıyla Aksu Belediyespor Kulübü güreş takımında yarışmalarda dereceye giren güreşçilere verilecek ödüllerin, tekrar görüşülmesiyle ilgili gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

Plan ve Bütçe Komisyonundan meclis gündemine gelen gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik, dereceye giren güreşçilerle ilgili verilmesi düşünülen altınların kazanılmış bir hak olduğunun altını çizerek, komisyon raporunun düzeltimesi gerektiğini savundu. Mekik, “Biz bu gündem maddesini bu haliyle kabul edersek, halkı ve güreş camiasını karşımıza alırız. Aksu Belediyesinin hem spora, hem de güreşe karşıymış gibi bir algı oluşturmasına neden oluruz. Bu kararı tekrar gözden geçirelim” dedi.

AK Partili Mekik’in yorumuna cevap veren CHP’li Başkan İsa Yıldırım, “Aksu Belediyesi bünyesinde yeni bir spor kulübü kurulacak. Güreşçileri, kurulacak yeni spor kulübümüzün bünyesine davet edeceğiz. Ondan sonra alınacak yeni bir meclis kararıyla, sporcularımıza ödüllerini vereceğiz” dedi. Yıldırım, ayrıca eski spor kulübünün geçmişinin şaibelerle dolu olduğunu öne sürdü. Tartışmaların ardında CHP grubu gündem maddesine evet yönünde oy kullanırken, AK Parti grubuysa gündem maddesine “şartı evet” dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.