Geçtiğimiz hafta Aksu’muzun Çamköy mahallesinde üzücü bir olay yaşandı.

Neydi bu olay?

Çamköy Mahallesi’nde tek katlı bir evde yangın çıkmış, damadı ve kızının yanında kalan 83 yaşında ve aynı zamanda yatalak olan Kadriye Turgut, alevler içerisinde kalarak yaşamını yitirilmişti. Bu tatsız olay herkesi derinden yaraladığı gibi olay yerinde bulunan bizleri de derinden yaralamıştı.

Ama elden bir şey gelmedi. Neredeyse tüm mahallenin elbirliğiyle ortaya koyduğu çaba, 83 yaşındaki yatalak kadının alevlerin içerisinden kurtulmasına yetmedi. Ölen öldüğüyle kaldı. Geride kalanların acıları teselli edilmeye çalışıldı.

Yaşanan tatsız olaydan birkaç gün sonrası, tekrar olay yerine gittim. Yanan evden eser kalmamıştı. Aksu Belediyesi ekipleri yangın enkazını temizlemiş. Dışarda boynu bükük aile bireyleri, temizlenen enkazın bulunduğu yere sandalyelerde oturmuş, taziyeleri kabul ediyordu. Ayaküstü biraz sohbet ettik kendileriyle. Derken arka tarafta bulunan inşaatın birinci katında Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in sesini duydum. Taziye yerinde bulunan İYİ Parti meclis üyeleri Ramazan Özen ve Yunus Akpınar ile beraber sesin geldiği yöne ilerledik.

Başkan Şahin, yanında bulunan Belediyenin taşeron işlerini yürüten şirket yetkilisine, aile bireylerini yaşamlarını daim ettirmesi için inşaatın bir an evvel bitirilmesi yönünde talimatlar verdiğine tanık olduk. Ayaküstü selamlaştık. Sonra kendileri mevcut alandan ayrıldı. Birkaç dakika sonrası bizlerde ayrılmak için kalktık.

Merdivenlerden aşağı inerken, plastik bir kasanın içerisinde dış kabı yanan birkaç kitap gözüme ilişti. Merakımı gidermek için, adeta kömür rengine bürünen kitapları açtım. Bir de ne göreyim.

Dış kabıyla beraber, sayfalarının sadece kenarları yanan kitap, Kur’an-ı Kerim.  Ayetlerin bulunduğu kısımlar ise hiçbir zarar görmemiş. İşte bu ibretlik olay, karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim. Evin ve içerisindeki eşyaların yanarak kömür olduğu, kül olduğu yerde, kitabımız Kur’an-ı Kerim, sapasağlam duruyordu. Benimle birlikte yanımdakiler de hayretler içerisinde kaldı.

Bu tür olayları gazetecilik hayatım boyunca okurdum, izlerdim ama ilk defa canlı şahit oldum. Düşündüm ve kendime dedim ki bu bir mesaj olmalı. Bu yaşadığım ibretlik olayı paylaşmak istedim.

                                                                                                                                                                          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.