İlkokul öğrencileri okul bahçesindeki zeytin ağaçlarında hasat yaptı

Korkuteli Nazlı İrfan Önal İlkokulu'nda eğitim, dört duvarla sınırlı kalmayıp öğrencilere doğayı ve üretimi deneyimleme fırsatı sunuyor. Okul bahçesindeki zeytin ağaçları, bu yıl 1. sınıf öğrencilerinin katılımıyla hasat edildi.

30 Eylül 2025 Salı 15:54
İlkokul öğrencileri okul bahçesindeki zeytin ağaçlarında hasat yaptı


Adem Durmaz
ANTALYA (İHA) -
Zeytin toplama etkinliği, öğrencilerin doğa sevgisini pekiştirirken, zeytinin ağaçtan sofraya uzanan zorlu yolculuğunu ilk elden öğrenmelerini sağladı. Öğrenciler, zeytin toplamanın inceliklerini uygulamalı olarak öğrenerek hem eğlendi hem de yeni bilgiler edindi.

Eğitim ve doğa iç içe
Okul yönetimi, etkinliğin amacının sadece hasat yapmak olmadığını, aynı zamanda çocuklara çevre bilinci, iş birliği ve yerel değerleri koruma duygusu aşılamak olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, "Bu tür etkinlikler, ders kitaplarındaki bilgileri somut deneyimlerle pekiştiriyor. Çocuklarımız, okul bahçesinin sadece bir oyun alanı değil, aynı zamanda bir öğrenme laboratuvarı olduğunu gördüler. Toplanan bu bereketli hasadın, ilerleyen günlerde zeytinyağına dönüşme sürecini de takip ederek döngüsel öğrenmeyi tamamlamayı hedefliyoruz," denildi.
Etkinlik sonunda, öğrenciler topladıkları zeytinlerle fotoğraf çektirerek unutulmaz bir gün geçirdiler.

 

Son Güncelleme: 30.09.2025 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.