İki sene önce Akdeniz TV’de “Antalya Meydanı” isimli programı yaparken zaman zaman siyasilere ve parti mensuplarına da yer verdik. Programlarımız tribün konuklu olduğu için inanılmaz çekişmeli geçerdi. Program için davet ettiğimiz, AK Partili ve CHP’li gençleri bir arada tutmak bazen çok kolay olamayabiliyordu.

CHP’nin en büyük savunucusu bu gençler, program boyunca AK Parti adını duyarken bile duruş sergilerken, aynı programda birbirlerinin söylemlerine dahi tahammül edememelerine şahit olmuştuk. Şimdi aynı gençlerin, AK Parti çatısı altına geçmelerine biraz şaşırdık açıkçası. Aradan geçen iki sene içerisinde, onların düşüncelerini değiştiren faktörleri merak etmiyor değilim. Çünkü sağ ve sol parti olarak bilinen iki gerçeğin birleştirici gücünü hayal dahi edemiyorum. Bu durumun sosyolojik ve psikolojik açıdan çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Her neyse CHP ve AK Partililer, yeni nesil gençlerin deyimiyle “KANKA” yada “KANKİ” olmuşlar artık.

CHP’li gençler tek tek kendilerini AK Parti ile ödüllendirirken, CHP’ de tavandan tabana bir huzursuzluk baş göstermiş ki sormayın. Haklılar tabi evlatlar evi tek tek terk etmekteler.

Onları, bu günlere yetiştiren ağabeyleri zehir zemberek açıklamalarda bulunmaktalar, gençlere yönelik söylenen sözler, hiç de yenilir yutulur cinsten değil.

Büyük ağabeylerinden birisinin, Uğur Mumcu’ya ait bir sözü mesaj olarak göndermesi de çok manidar, "Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar" diye paylaşılmış.
Modern düşünceye ve düşünenlere göre bu tür tepkiler biraz ağır olmalı, kendini kalburüstü görmeye çalışan CHP’lilerin bu konuda daha sakin olmalarını beklerdik açıkçası. Biat(Bağlılık, itimadını bildirmek) kültürüne aşırı derece de karşı çıkan bir partinin, kendi yetiştirdikleri gençlerden partilerine biat etmelerini beklemek yerine, verdikleri kararlara saygı duymaları daha asil bir davranış olurdu diye düşünüyorum.

Bu geçişler tabi ki sadece Antalya’da yaşanmıyor, civar ilçelerde de CHP’den AK Partiye geçen meclis üyeleri ve partililer mevcut. Bu geçişlerden biride yaklaşık bir ay önce Aksu’da yaşanmıştı. CHP’li Özay Karabulut AK Partiye geçmişti.
Ne diyelim hayırlı, uğurlu olsun. Vatan için hizmet etmeyi kendine ilke edinmiş gençlerimizin yolu sonsuza kadar açık olsun.

………………………….

Bugün (14 Temmuz 2014, Pazartesi) Google, sayfasını açtığım da karşımda Sanatçı Safiye Ayla’nın doğum yıldönümüne ait çalışmayı görünce şaşırdım. Ülkemizin yetiştirdiği nadide insanlardan birisidir Safiye Ayla. Klasik Türk müziğinin kraliçesi ve Atatürk’ün en sevdiği sanatçılardan birisidir. Ve yine Atatürk’ün onun sesinden defalarca dinlemeyi çok sevdiği “Yanık Ömer” şarkısının sözlerini de paylaşmak istedim. Safiye Ayla’yı saygıyla anıyoruz.
Yanık Ömer, her savaştan bir yara taşıyor
Yanık Ömer, yiğit Ömer övünmeden yaşıyor
Kurtuluş savaşında yirmi sekiz yaşında
Mangasının başında, taşıyor
Yanık Ömer, yiğit Ömer siperleri aşıyor

Savaş biter, yanık Ömer köye döner
Köylü bütün bayram eder
Yanık Ömer kutlanır
Nişanlısı mutlulanır

Hey, yanık Ömer attan iner
Pembegül'e bağlar kemer
Köylülere gider haber
Düğüne, düğüne

Eline kına yakar, başına teller takar
Belinde altın kemer, öyle alana çıkar
Pembegül allanır, pullanır
Yanık Ömer'in köyüne düğün alayı yollanır

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.