30 Mart 2014 yerel seçimlerine sayılı günler kala, siyasi kulisler git gide hareketleniyor. Merak edilen, parti arayışı içerisinde olan ve çaldığı kapılardan bugüne kadar bir türlü olumlu yanıt alamayan, Aksu’nun Bağımsız Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın akıbetinin ne olacağı.! Ayrıca seçim startını erken başlatan ve bu süre zarfında aday adayı bolluğu yaşayan MHP’de, sürecin sonuna gelindiği bu günlerde adayın kim olacağı. Yine merak edilen ayrı bir konu, 1 Ekim itibariyle aday adaylığı sürecini başlatan AK Parti’de, kimin aday gösterileceği. Tabi ki, sürecin sonuna gelindiğinde merak edilen bu soruların tüm yanıtı kendiliğinden ortaya çıkacak.

Siyasi kulislerde genel olarak merak edilenler bunlarken, yine siyasi kulislerde konuşulan ve CHP tabanını oldukça rahatsız eden ayrı bir konu ise, İsa Yıldırım’ın CHP Genel Merkezi’nin yolunu bugünlerde oldukça sık aşındırması. Ve bu süreçte Başkan Yıldırım’ın yakın çevresinin “CHP ile işlem tamam” söylemini dilden dile dolaştırması. Tabi bu söylemler ve yol aşındırmalar CHP tabanını, İlçe Teşkilat yöneticilerini ve aynı zamanda CHP’den aday adayı olacağı söylenen Dr. Cengiz Aldemir ve Dr. Ramazan Çetin’i oldukça rahatsız ettiği.

Siyasi kulislerdeki gelişmeler bu şekilde yaşanırken, daha önce de Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne giderek parti üyeliği başvurusunda bulunduğu ve adaylık ile ilgili görüşmeler içerisinde olduğu haberleri kamuoyuna yansımıştı. Hatta bu gelişmeyi son dakika haberi olarak ilk bizler, www.guneyhaberci.com adlı haber portalımızda yayınlamıştık. Bu haber İsa Yıldırım tarafından doğrulanmış ve aynı zamanda İlçe Başkanı Hasan Bozkurt tarafından bu gelişme sert bir tepkiye neden olmuştu. Bozkurt, “Bizler dönek siyaseti yapmadık. İsa ile işimiz olmaz. Dün ne dediysek, bugünde dediğimizin arkasındayız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Daha sonrası Aksu Bağımsız Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 150’ye yakın belediye personeli ile havaalanında dikkat çekici pankartlar ile karşılamıştı. Bu gelişmeden hemen sonrası Aksu İlçe Teşkilatı’nın yoğun tepkisi sonucu, İl Başkanı Devrim Kök, “Gündemimizde İsa Yıldırım yok” şeklinde açıklama yapmıştı.

Gelişmeler ve tepkiler bu şekilde iken, şimdi gelelim kamuoyunun merak ettiği “İsa Yıldırım ve CHP” bilmecesi ile ilgili can alıcı soruya.

İl ve İlçe teşkilatları, daha önce sarf ettiği söylemlerinin arkasında mı kalacak?

Yoksa…

CHP sözünden geri mi dönecek.?
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.