Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idaresi ve öğrencileri hep birlikte TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi. Fuarda tanıtım masalarının başında bulunan öğrenciler ürettikleri bilimsel çalışmalarla göz doldurdular. Yaptıkları buluşlarla katılan ziyaretçilere bilimin ışığın da yol alıyoruz mesajını verdiler. 

 Henüz lise ikinci sınıf olmalarına rağmen bilimsel çalışmaları anlatırken çocukların gözlerinde ki heyecan bambaşkaydı. Pırıl pırıl gençler biz buradayız, biz üreteniz ve biz ülkenin geleceğiyiz, güvencesiyiz diyorlardı bakışları ve icaraatlarıyla.

Altın Oran tanıtım masasının başındaki ikinci sınıf öğrencisi Ayşe, bu oranla ilgili bilgileri verirken üstlendiği sorumluluğun bilincinde, kendinden emin, tane tane anlaşılır bir şekilde tanıttığı bilimsel çalışmanın farkında hareket etmesi beni çok ama çok heyecanlandırdı.

Diğer tanıtım masalarını da tek tek gezdim. Çocuklar Kablosuz nem ve sıcaklığı, Quadcopter’i, güneş enerjili çok maçlı klimayı, Edebiyat köşesini, bulmaca çarkını, demir minerallerinin bitkilere etkisini, oksijenin bakteri oluşumuna etkisini, turizmi etkileyen doğal faktörleri, coğrafik bitki örtüsünü, tanıtırken bilimin ışığında yürüdüklerini göstermiş ve sergilemiş oldular.  Bu çocuklar gerçekten bir harika…

Gençlikten kim şikayet ediyorsa bence bir kez daha düşünmeliler. Gençler teknolojiyi kullanırken sosyal olma özelliğini yitirdiler diyenler bence gençlerle daha fazla zaman geçirmeliler diye düşünüyorum. Neden? Çünkü bu çocuklar teknolojik ve bilimsel çalışmalarının yanında sıcak ve samimi iletişimlerini de sergilemiş oldular. Makinalara ve teknolojiye hükmeden, onları sadece olması gerektiği gibi kullanan ve bunun yanı sıra insani ilişkilerini devam ettiren bir gençlik var ortada ve ben buna birebir tanık oldum. Bunun böyle devam edeceği inancındayım. 

Okul Müdürü Haldun ÇEVİK ve gençlerimizin hepsini tek tek yürekten kutluyorum. Okul idarecileri ve Öğretmenlerimizin de emeklerine teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun gençler ve inanıyorum ki sizler daha çok teşvikler alıp çok daha fazla bilimsel çalışmalara imza atacaksınız.

Evet, kısa bir sözle yol aldınız ‘Her şey bir hayalle başlar’ dediniz. Hayalleriniz her zaman gerçeğe dönüşsün sevgili gençler… Bu güzel ülke sizin gibi dinamik ve üreten beyinler ışığında yol alacak, gelişecek bunu da böyle bilin isterim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.