Zirai don gülü de vurdu

Adana'da 4 gün etkili olan soğuk hava nedeniyle sebze ve meyvelerin yanı sıra serada yetiştirilen güllerde de yüzde 70'e yakın zarar oluştu.

08 Mart 2025 Cumartesi 10:54
 Zirai don gülü de vurdu

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya
ADANA (İHA) -
Başta Adana olmak üzere Mersin, Hatay ve Antalya'nın bir kısmında Şubat ayının sonu Mart ayının başında havanın sıfırın altında bazı yerlerde 8 dereceye kadar düşmesi çiftçiyi perişan etti. Yaşanan zirai don nedeniyle sebze ve meyvelerin yanı sırada serada yetiştirilen güllerde de ciddi zarar oluştu.
Seyhan ilçesinde 16 kişilik ailesi ile 10 dönümlük serada gül yetiştiren Tahir Tayboğa'da zirai dondan etkilendiklerini söyledi. Serada güllerin donmaması için soba yakıp nöbet tuttuklarını aktaran Tayboğa, buna rağmen güllerin yüzde 70'inin zarar gördüğünü söküp atmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tayboğa, "Bu sorun sadece bizim değil, Seyhan ilçesindeki birçok üreticinin başına geldi. Seradaki ısının dengesini sağlamak için sürekli soba yaktık ama buna rağmen ancak yüzde 30'nu kurtarabildik" dedi.
Adana'da ilk kez böyle bir soğuk görüldüğüne dikkat çeken Tayboğa, şöyle devam etti: "Gece saatlerinde eksi dereceleri bulan soğuklarla baş edemedik. Maalesef ürünümüzün yüzde 70'i öldü. Yanan goncaların hepsini kesip çöpe atıyoruz. Başka çaresi yok".

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.