Kemer'de engelsiz eğlence

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde engelliler ve aileleri, protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte eğlendi.

14 Mayıs 2019 Salı 10:46
Kemer'de engelsiz eğlence

Kemer Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Engelliler Haftası dolayısıyla engelsiz bir yaşam için özel çocuklar ve aileleriyle birlikte bir araya geldi. İlçedeki Dino Park'ta yapılan organizasyona Kaymakam Hüseyin Karameşe, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, kurum temsilcileri, jandarma ve emniyet müdürlüğü ekipleri, sivil toplum örgütleriyle engelliler ve aileleri katıldı.

Düzenlenen etkinlikte oteller tarafından özel çocuklara çeşitli yiyecekler ikram edilirken, animatörler de ünlü çizgi film karakterleri ve maket dinozorlarla etkinliğe katıldı. Etkinlikte ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Engelli Hizmeti Merkezi çalışanları da stant açarak alana gelen özel öğrencilerle taş boyaması yaptı.

İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, 10- 16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. İnce, "Yaptığımız organizasyonda özellikle imkanı olmayan özel vatandaşlarımızı bir araya getirip çocuklarımızı mutlu edecek bir gün oluşturmak için bir araya geldik. Onların gözlerinde bir pırıltı, yüzünde bir tebessüm oluşması için yaptık. Allah'a çok şükür çıktığımız bu yolda, çaldığımız hiçbir kapıdan geri dönmedik" dedi.

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Engelsiz bir hayat yaşatmak için uğraşıyoruz. Bu konuda üzerimize düşen her şeye hazırız. Yavaş yavaş bu engelleri ortadan kaldırarak bu kardeşlerimizi hayata alıştırmak bizim boynumuzun borcu olsun" diye konuştu.

Kaymakam Hüseyin Karameşe de haftanın isminin 'Engelsiz Haftası' olması gerektiğini vurguladı. Karameşe, şöyle dedi: "Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Şunu bilin ki hem anneleriniz, babalarınız için hem de öğretmenleriniz için ve bizler için en değerli olan, en kıymetli olan sizlersiniz. İyi ki varsınız. Hepimiz sizi çok seviyoruz. Bu hafta Türkiye'de Engelsiz Haftası aslında, Engelliler Haftası demek istemiyorum. Duyarlığı artırmak için yapılan bir etkinlik. Bu etkinlik kapsamında da başta Ceren Hanım'ın organize ettiği bu etkinlik gerçekten de çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ama en fazla da fedakar annelere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız sizlerin şefkatiyle sizlerin ellerinde büyüyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Biz de çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen desteği yapmak isteriz. Bize düşen ne varsa elimizden gelen desteği yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
KemerEngelliler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.