Yöresel Ürünler Fuarı Antalya'da açıldı

Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı açıldı. Fuarda Türkiye'nin dört bir yanından gelen yöresel ve el sanatları ürünleri beğeni gördü.

19 Eylül 2013 Perşembe 15:45
Yöresel Ürünler Fuarı Antalya'da açıldı
Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) destekleriyle Antalya Expo Center'da düzenlediği fuar, saat 11.00'de kapılarını açtı. Edirne'den Hakkari'ye Türkiye'nin dört bir yanından gelen yöresel, geleneksel ve kültürel değerlerin sergilendiği fuarın açılışına Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB 2'nci Başkanı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan ve çok sayıda davetli katıldı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ
'Memleket Hasreti Çekenlere' sloganıyla düzenlenen fuarın açılışında Diyarbakır, Aydın ve Antalya'dan halk oyunları ekipleri sahne aldı. Anadolu'nun doğu ve batısından halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından da protokol üyeleri hep birlikte kurdele kesimini yaparak fuar alanını gezdi. Fuarda, ziyaretçilere Türkiye'nin çeşitli yörelerinden getirilen tatlar ikram ediliyor. 

'EKONOMİK HALE GELMEDİ'

Fuarın Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü açısından çok önemli olduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk şunları söyledi:

"Bizim binlerce yıllık kültürümüzü elle tutulur, gözle görülür, hissedilir hale getiren bir fuar. Binlerce yıldır bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama bunları ekonomik hale getirmek pek mümkün olmadı. Bir ülkede patent, coğrafi işaret gelişmişlik ölçüsüdür. 50 milyar dolarlık piyasadan bahsediyoruz ama, biz bugüne kadar sadece 170 tescil alabilmişiz. İnşallah ülkenin dört bir tarafındaki değerler modern üretime, ekonomiye kazandırılır."

FUARDA NELER VAR?
Fuarda ev sahibi Antalya reçelleri, portakal ve sera üretimi sebze ürünlerinin yanı sıra Alanya'dan muz, Alanya şalvarı, badem kahvesi, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun desteklediği ev hanımlarının el sanatları ürünleri gibi birçok ürünle temsil ediliyor. Diyarbakır'ın dev karpuzu ve peynir çeşitleri de ziyaretçilere ikram ediliyor. Isparta gül ürünleri ve minyatür halıları, Burdur ceviz ezmesi, Kahramanmaraş dondurması, Malatya kaysısı, Gemlik zeytini de standlarda yer alıyor. 

Son Güncelleme: 19.09.2013 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.