Tarihi kule şarkılarla çınladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca geleneksel hale getirilen 'Hıdırlık Dinletisi', bu yıl da büyük ilgi görüyor.

30 Ağustos 2013 Cuma 10:25
Tarihi kule şarkılarla çınladı
21 Ağustos Çarşamba akşamı Tarihi Hıdırlık Kulesi önünde başlatılan etkinlik çarşamba akşamları gerçekleşiyor. Dinletide, Antalya'nın sevilen sesleri ve şarkılarıyla gönüllerde taht kuran sanatçılar sahne alıyor.

Türk Sanat Müziği'nin güçlü seslerinden Necip Nugay'dan sonra, Türk Müziği'ni Antalyalılara sevdirme çabasıyla müzik eğitimleri de veren udi ve koro şefi Mustafa Mümtaz, mikrofon önüne çıktı. Mümtaz, 'Bir Bahar Akşamı Rastladım Sana' adlı şarkısıyla programını başlattı. 'Ada Sahilleri' şarkısıyla devam eden konserde, Türk Müziği'nde icrası zor birçok şarkı seslendirildi.

Sanatçı Mümtaz'ın yetiştirdiği öğrencisi Gül Damla da okuduğu 'Aşkın Kanunu' ve 'Sonbahar' adlı şarkılarla geceye ayrı bir renk kattı. Mümtaz, özenle seçtiği birbirinden güzel 15 şarkıyı Antalyalı şarkı severlere armağan etti. İzleyenler, Mümtaz'ın okuduğu şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Konser, 'Çile Bülbülüm Çile' adlı şarkıyla sona erdi. Dinleti, 25 Eylül Çarşamba akşamı sona erecek.

Son Güncelleme: 30.08.2013 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.