Tarih ve müzik Phaselis'te buluşacak

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) öncülüğünde bu yıl 7'incisi düzenlenen Phaselis Festivali, 9-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

07 Eylül 2013 Cumartesi 15:09
Tarih ve müzik Phaselis'te buluşacak
KETAV Başkanı Mustafa Çalık, 2 bin yıllık geçmişiyle görenleri kendine hayran bırakan ve tarihi atmosferiyle gönülleri fetheden Phaselis Antik Tiyatrosu'nun bu yıl da eşsiz konserlere ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Büyük İskender'in Pers işgalinden kurtardığı Phaselis Antik Kent Tiyatrosu'nda gerçekleşecek festivalde bu yıl semazenlerin gösterileriyle farklı bir dünyaya yolculuk yapılacağını kaydeden Çalık, cazın ünlü isimlerinden Kerem Görsev ve Borusan Quartet konserleriyle müzik ziyafeti çekileceğini kaydetti.

Klasik müzik örneklerin sergileneceği festivalin açılışının 9 Eylül Pazartesi akşamı Borusan Quartet'in konseriyle yapılacağını kaydeden Çalık, Borusan Quartet'in Türk bestecilerin klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuara sahip olduğunu söyledi. 11 Eylül Çarşamba günü akşamı, Tasavvuf Musikisi Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği İcra Heyeti ve Sema Topluluğu'nun bir gösteri sunacağını belirten Çalık, "Konya'dan gelen topluluk, Mevlevi müziğinden örnekler verecek ve sema gösterisi yapacak" dedi.

13 Eylül Cuma akşamı ise Tango müziklerinin antik kentte yankılanacağını kaydeden Çalık, "Dünya ve Türk Tango müziklerinden örnekler sunacak olan Cafe Tango'ya arpıyla Şirin Pancaroğlu, kontrbasta Arda Agosyan, gitarda Ricardo Moyano, bandoneonda Gustavo Battistessa eşlik edecek. Dilek Türkan da yorumuyla geceye renk katacak. 15 Eylül Pazar günü kapanışta ise caz müziğinin usta isimleri Kerem Görsev ve Chamber Jazz Project sahneye çıkacak" dedi.

Phaselis Festivali'nin büyük bir tarihe sahip coğrafyanın dünyada sadece turizmle değil, tarihle ve sanatla da var olduğunu göstermek istediklerini belirten Çalık, ücretsiz düzenlenen festivale, yerli ve yabancı vatandaşların davetli olduğunu da sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 07.09.2013 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.