Side’ye gelen turist kafilelerinden tarihi eserlerin restorasyonuna ilgi

Manavgat'ın antik kentleriyle bilinen tarihi mekanı Side mahallesine gelen turist kafileleri, Antik Side’yi gezmenin dışında, Side çevresinde kültürel mirasın korunması ve gün yüzüne çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarına ilgi gösteriyor.

24 Haziran 2023 Cumartesi 13:30
Side’ye gelen turist kafilelerinden tarihi eserlerin restorasyonuna ilgi

ANTALYA (İHA) - Side’nin bir çok yerinde restorasyon olarak adlandırılan, kültürel hazinelerin korunması, geleceğe aktarılmasını ve tarihi yapıların harap olan bölümlerinin daha fazla tahrip olmasını önlemek için aslına uygun biçimde yenilemek amacıyla yapılan çalışmalar gerçekleştiriliyor. Tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına Side’ye gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Antik Side’yi gezmeye gelen turistler, yapılan çalışmaları ilgiyle izlerken, kafilelerin başındaki rehberler de turistlere yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıyor.

Son Güncelleme: 24.06.2023 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.