Medeniyetler Korosu'ndan muhteşem final

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini gerçekleştirdiği Anadolu Kültür Festivali, Antakya Medeniyetler Korusu'nun muhteşem konseriyle sona erdi.

09 Eylül 2013 Pazartesi 17:24
Medeniyetler Korosu'ndan muhteşem final
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 41 hemşeri derneğiyle ortaklaşa düzenlediği 2'nci Anadolu Kültür Festivali, Anadolu'nun farklı renklerini Antalya'da buluşturdu. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 'Anadolu; Vatan Toprağımız Kültürel Zenginliğimiz' sloganı ile farklı kültürleri Antalya'da birleştiren festival, 3 Eylül Salı günü kortej geçişiyle başladı.

Antalya sokaklarında renkli görüntülerin oluştuğu kortejin ardından festival, 5 gün boyunca farklı yörelere ait konser ve etkinliklerle halkla buluştu. Yöresel tatların ve eğlence kültürünün yansıtıldığı festivalin kapanış gecesinde de Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Atatürk Kültür Parkı'nda gerçekleşen konser yoğun ilgi gördü.

ANADOLU'NUN ZENĞİNLİĞİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antakya Medeniyetler Korusu'nun konserini izledi. Başkan Akaydın, koro şefi Yılmaz Özfırat'a teşekkür ederken, “Türkiye'de ne kadar medeni olduğumuzla övünürüz. Ama Medeniyetler Korusu bize çok şey öğretti. Aralarında Türk, Arap, Sünni, Katolik, Ortodoks ve Musevi var. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu ülkenin mutluluğu için çalışıyoruz diyorlar" dedi.

KONSER BÜYÜLEDİ
40 kişilik ekiple Antakya Medeniyetler Korusu, muhteşem bir konser verdi. Medeniyetler Korusu, yorumladıkları ilahi, türkü ve farklı dillerdeki müzikleriyle izleyenlerden alkış aldı. Koro şefi Yılmaz Özfırat, aralarda anlattığı fıkra ve hikayelerle konsere ayrı bir renk kattı. 2 saat sahnede kalan Antakya Medeniyetler Korusu, beğeniyle izlendi. 

Son Güncelleme: 09.09.2013 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.