Likya lahitleri Demre girişinde

Demre Çayı yatağında bir kazıda ortaya çıkarılan Likya lahitlerinden 3'ü daha Demre girişine yerleştirildi. İlçe merkezi girişinde sergilenen lahit sayısının 6'ya yükselmesiyle Demre müze görünümüne kavuştu.

22 Ağustos 2013 Perşembe 10:06
Likya lahitleri Demre girişinde
Yaklaşık 10 yıl önce Demre Çayı yatağında 10'a yakın Likya lahitleri bulunmuştu. Lahitlerden 4'ü Antalya Müzesi bahçesine taşınmış, 3'ü Demre girişindeki Ertuğrul Günay Caddesi'nin başına, 3'ü de Myra antik kenti girişine konulmuştu. Myra'daki lahitler de Demre'ye nakledildi.

Myra antik kenti girişinde restore edilen üç lahit, Antalya Müzesi arkeologlarından Hüseyin Toprak başkanlığında bir ekip tarafından vinçlerle taşındı. Her biri 4,5 ton olan lahitler, gece çalışmasıyla Ertuğrul Günay Caddesi girişine yerleştirildi. Cadde girişi, toplam 6 lahitle açık hava müzesi görünümüne kavuştu. Vatandaşlar yeni düzenlemeyle ilçeye gelenlerin, Demre'nin tarihi bir şehir olduğu olgusunu hemen kavrayacakları görüşünü dile getirdi.
 

Son Güncelleme: 22.08.2013 10:14
Anahtar Kelimeler:
DemreLikya Lahitleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.