Kalkan'da sokak sanat şenliği

Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan Beldesi'nde, 'sokakta sanat, sokakta sergi, sokakta konser' adlı bir etkinlik düzenlendi.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 18:14
Kalkan'da sokak sanat şenliği
Kalkan Kültürevi ve merkezi Ankara'da olan Sanata Saygı Derneği tarafından organize edilen etkinlik, 14. Hasanoğlan Gezici Sanat Bayramları kapsamında yapıldı ve 5 gün sürdü.

Etkinliğe Özbek ressam Ubeydullah Tajiyev, Türk ressamlar Seval Selçuk ve Cansu Tanpolat, heykeltıraşlar Cana ve Murat Atasoy katıldı. Sokak konserlerinde TRT sanatçısı Mustafa Erol ve gitarist Hasan Volkan Kılıç katıldı.

Kalkan Halk Plajı'ndaki etkinlik boyunca ressamlar iki adet yağlı boya tablosu yaptı. Özbek ressam Tajiyev ayrıca, 12 Kalkanlının kara kalem portresini çizdi. Heykeltıraşlar Canan ve Murat Atasoy, biri kadın portesi, diğeri denizde balık konulu iki mermer heykel yaparak, Kalkan Halk Plajı Bahçesi'ne yerleştirdi. Etkinliğin son gününde sanatçılar yaptıkları çalışmaları bir sergiyle, Kalkanlılar ve Kalkan'da yaşayan yerli ve yabancı turistlerle paylaştı.

Sergi ve heykellerin açılışına Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kalkan Kültürevi Sorumlusu Yasemin Buluç, MHP Kaş İlçe Başkanı Hasan Baysal, Sanata Saygı Derneği Başkanı Mustafa Erol'un yanı sıra sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Sanata Saygı Derneği Başkanı Mustafa Erol, "Dernek olarak düzenlediğimiz 'Gezici Sanat Bayramları' kapsamında, Cumhuriyetin insanı ile Cumhuriyetin sanatını tanıştırıyoruz. Bu kez Cumhuriyetin sanatını, Kalkan'da yabancı konuklarımıza da tanıttık. Bu tanıtımı gerçekleştirmek için, Kalkan'da beş gün boyunca halkın arasında resim ve heykel çalışması yaptık. Açık havada konser verdik" dedi.

Kaş Kaymakamı Kapankaya da konuşmasında, "Kalkan Kültürevi öncülüğünde Kalkan'da çok güzel bir çalışma gerçekleştirildi. Kalkan'a çok önemli iki heykel ve tablolar kazandırıldı. Kalkan turizminin içine, sokakta sanat katıldı" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.08.2013 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa Önder 2014-03-09 00:23:31

Herşey super bu hizmetleri yapana ve yaptıran sonsuz teşekkürler varliginiz daim olsun