Harika çocuklara büyük alkış

ÜNLÜ keman sanatçısı Dr. Mohammed Raouf'un 'Antalya'da 500 Çocuk Keman Çalıyor' sloganıyla 2011 yılında kurduğu 'Antalya Çocuk Senfonisi Orkestrası, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Senfonisi Orkestrası' adıyla çalışmalarını sürdürecek.

10 Mart 2016 Perşembe 09:54
Harika çocuklara büyük alkış

 Antalya'da 'Harika Çocuklar' olarak bilinen Antalya Çocuk Senfonisi Orkestrası, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Senfonisi Orkestrası' adıyla ilk konserini Kaleiçi semtindeki tarihi Karatay Medresesi'nde verdi.

Kemanların tellerinden yayılan namelere medresenin fasıl grubu da enstrümanlarıyla eşlik etti.

Medresenin müdavimleri, kemanla seslendirilen neşeli şarkıları hep bir ağızdan söyledi, harika çocukların performansı büyük beğeni topladı.

Medresedeki mini konseri Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zülfi Çelik de izledi. Çelik, orkestra şefi Raouf'a, medresede sanat etkinlilerine destek veren işletmeci Bekir Çakal'a, sanat danışmanı Uğur Candan'a teşekkür etti, çocukları öperek kutladı.

Senfoni müziğini Antalyalılara sevdirmeye çalışan, yurt dışındaki konserleriyle de Türkiye'yi ve Antalya'yı temsil eden 'Çocuk Senfonisi Orkestrası'nda yaşları 8-17 arasında değişen yetenekli çocuklar yer aldı. Orkestra şefi Dr. Mohammed Raouf, "Öğrencilerim keman çalmayı notayla öğreniyorlar, konserlerde şarkıları ezbere çalabiliyorlar" dedi. Raouf, bir çocuğun 6 ayda 15 melodiyi çalmayı başarabildiğinin de belirtti.

Son Güncelleme: 10.03.2016 10:03
Anahtar Kelimeler:
Mini Konser
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.