Eleni Karaındrou Altın Portakal jürisinde

Sinema dünyasındaki en etkileyici müzisyenlerden biri olarak kabul edilen, bestelediği film ve tiyatro müzikleriyle dünya çapında tanınan Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou, bu yıl 50'ncisi düzenlenecek Altın Portakal'ın Türkan Şoray başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak.

15 Ağustos 2013 Perşembe 12:00
Eleni Karaındrou Altın Portakal jürisinde
Çağdaş sinemanın ozanı kabul edilen Theo Angelopoulos ile uzun yıllar birlikte çalışan ve Türkiye'de 'Sonsuzluk ve Bir Gün', 'Ağlayan Çayır' ve 'Ulis'in Bakışı' gibi pek çok filme hazırladığı müziklerle geniş bir hayran kitlesine sahip olan Eleni Karaindrou, 4- 11 Ekim'de yapılacak 50'nci Altın Portakal'ın büyük jürisinde yer almanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

BÜYÜK ÖDÜLLERİN SAHİBİ

20 film, 35 tiyatro oyunu ve 12 televizyon dizisi için müzik besteleyen Eleni Karaindrou, üretkenliğiyle isim yapmış bir besteci ve piyanist. Karaindrou, 20 uluslararası müzik ödülünün yanı sıra, 1982 yılında Selanik Film Festivali'nde (Hristoforos Hristoforis'in Roza filminin müziğiyle) en iyi müzik ödülünü almış ve 1992 yılında Europa Cinema'nın Premio Fellini ödülüne değer görülmüştü.

MÜZİĞE KÜÇÜK YAŞTA BAŞLADI
Karaindrou, 1942'de küçük bir köyde doğdu. 7 yaşında annesi öldü. Babası onu da alıp Atina'ya yerleşti. Evin bodrumunda keşfettiği piyanoyla müziğe başladı. 11 yaşında Atina'da Hellenic (Yunan) Konservatuarı'na girdi. Piyano ve teori eğitimi aldı. Atina Üniversitesi'nde arkeoloji ve tarih okudu. Albaylar Cuntası sonrası oğlunu alıp Paris'e gitti. Sorbonne'da etnomüzikoloji, Scuola Cantorum'da orkestrasyon ve orkestra şefliği eğitimi aldı. Cunta yıkıldıktan sonra ülkesine döndü ve Manos Hacıdakis'in yönettiği Radyo-3'te klasik müzik ve etnik müzik programları hazırladı. 

Son Güncelleme: 15.08.2013 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.